Ελλάδα|02.03.2024 09:32

Νίκαια: Το καρτέρι του δράστη κάτω από το σπίτι του γαμπρού του, οι σημειώσεις και το ταξίδι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα φαίνεται ότι παρακολουθούσε ο 64χρονος τον 39χρονο γαμπρό του πριν τον πυροβολήσει, σκοτώνοντας τον, κάτω από το σπίτι του στη Νίκαια. Αφού τον σκότωσε, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Ο 64χρονος ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου. Στο αμάξι του μάλιστα βρέθηκαν σημειώσεις σχετικές με τα δρομολόγια και τις συναναστροφές του 39χρονου γαμπρού.

«Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα σημείωμα στο οποίο έλεγε πως αφήνει το αυτοκίνητο και ό,τι είχε μέσα στον γαμπρό της αδελφής του. Ήταν από τις 23 του μήνα στην Αθήνα και οι αστυνομικοί θεωρούν πως ίσως κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Ίσως είχε κάνει πρόβα, ίσως είχε ξαναπάει στο σημείο, αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία να σκοτώσει τον γαμπρό του», είπε ο πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, κ. Καλλιακμάνης μιλώντας στο MEGA.

Ο 64χρονος είχε κακοποιητική συμπεριφορά κατά των μελών της οικογένειας του. Η σύζυγος του τον είχε εγκαταλείψει και φέρεται να θεωρούσε υπευθύνους την κόρη του και τον γαμπρό του.

«Είχε μπει στο ψυχιατρείο»

Η κόρη του και σύζυγος του θύματος κατήγγειλε ότι ο πατέρας της είχε προβλήματα διαχείρισης θυμού κι ότι πριν από χρόνια υπέγραψαν για να μπει στο ψυχιατρείο, αλλά τον άφησαν ελεύθερο.

«Είχε μπει στο ψυχιατρείο Σταυρούπολης. Αυτός ο άνδρας μου κατέστρεψε τη ζωή. Ο σύζυγος μου έβγαινε κάθε πρωί να πάρει το γιο μου στο σχολείο. Εγώ ήμουν μέσα και μου ήρθαν σκάγια, αν ήταν μαζί του το παιδί; Από που να ζητήσω ευθύνες και ποιος είπε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι καλά; Απειλούσε ζωές και τον έβγαλαν εκτός», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τον σκότωσε μπροστά στο εγγόνι του

Tο αποτρόπαιο έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του θύματος που είναι μόλις 5 ετών. Την ώρα της δολοφονίας του πατέρα του από τον παππού του, το παιδί φέρεται να βρισκόταν στο μπαλκόνι και σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζε στη μητέρα του που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα «μαμά έλα έξω σκοτώνουν τον μπαμπά. Ένας κακός άνθρωπος σκοτώνει τον μπαμπά». Σημειώνεται ότι το ζευγάρι είχε ακόμα ένα παιδί 1,5 έτους.

Τραγική φιγούρα η κόρη του δράστη: «Από ποιον να ζητήσω ευθύνες»;

Η κόρη δράστη του δράστη και σύζυγος του θύματος, μίλησε στο Mega για τη δολοφονία του άντρα της από τον πατέρα της και τόνισε ότι είχε γίνει καταγγελία για τον 64χρονο στην Εισαγγελία.

«Ο άνθρωπος αυτός, που δολοφόνησε τον σύζυγό μου σήμερα και μας κατέστρεψε, μας απειλούσε και του είχαμε κάνει καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Τον είχαν πάει στο ψυχιατρικό κέντρο και, ενώ είχαμε δώσει καταθέσεις για το πόσο κακοποιητικός ήταν, μας πήραν τηλέφωνο από το ψυχιατρείο και μας είπαν πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα και θα πήρε εξιτήριο», υπογράμμισε η κόρη του δράστη και στη συνέχεα πρόσθεσε:

«Αυτός ο άνθρωπος που κατέστρεψε την οικογένειά μας δεν έχει κάποιο πρόβλημα; Εγώ από ποιον να ζητήσω ευθύνες που κυκλοφορούσε ελεύθερος; Το είχαμε πει και στην αστυνομία. Δεν ξέρω ποιος επέτρεψε να βγει αυτός ο άνθρωπος. Είναι ο μόνος λόγος που βγήκα. Από ποιον να ζητήσω ευθύνες; Εμένα με χτύπησαν τα σκάγια. Αν ήταν ο γιος μου μαζί τι θα γινόταν; Επειδή κάποιος υπέγραψε πως αυτός ο άνθρωπος είναι καλά; Και με πήραν και τηλέφωνο. Ο σύζυγός μου ήταν 39 ετών και πολύ καλός άνθρωπος».

ειδήσεις τώραΝίκαιαψυχιατρείοδολοφονία