Ελλάδα|02.03.2024 22:32

Αποκαλυπτικές συνομιλίες των Σέρβων εκτελεστών - Πώς αποφεύχθηκε μακελειό σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Newsroom

Σοκάρουν οι συνομιλίες των αδίστακτων Σέρβων εκτελεστών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εκτέλεση σε εστιατόριο στη Βάρη, με θύμα έναν Σλοβένο και έναν Μαυροβούνιο, τον Ιανουάριο του 2020.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του OPEN Γιάννης Ζιάκας, στα σημεία που οι εκτελεστές νόμιζαν ότι θα εντοπίσουν τα δυο θύματα υπήρχε καθημερινή 24ωρη επιτήρηση. Σε εμπορικά κέντρα, παιδότοπους και πάρκα.

Λίγες μέρες πριν τη διπλή δολοφονία στη Βάρη οι εκτελεστές της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης εντοπίζουν τα θύματα σε πολύ γνωστό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Βγάζουν μια φωτογραφία και τη στέλνουν σε εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Αναγνωρίζονται και το σχέδιο μπαίνει αμέσως σε εφαρμογή.

Τα αποκαλυπτικά μηνύματα τη στιγμή που εντοπίζονται

Αμέσως ξετυλίγεται το σχέδιο με το οποίο θα δράσουν οι εκτελεστές της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης και δίνονται οι τελευταίες οδηγίες για να προχωρήσουν στην υλοποίησή του. Σε μηνύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γράφονται τα εξής:

«Αυτός ο Mali λέει ότι τον είδε. Στο εμπορικό τώρα. Στέλνω απευθείας αυτούς (σ.σ. εκτελεστές) από Γλυφάδα. Εκατομμύρια τοις εκατό είναι αυτοί, δεν υπάρχει λάθος. Αυτό το λέει ο Mali. Να, ξεκινάνε τέσσερις προς τα εκεί. O Rossi θα είναι στην έξοδο του γκαράζ. Ο Nesko στο γκαράζ να ειδοποιήσει με ποιο αυτοκίνητο βγαίνει. Οι δικοί μου πάνε στον όροφο να ειδοποιήσουν αν ξεκινήσει να βγαίνει. O Nesko στο γκαράζ και ο Rossi τότε έξω στο πάρκινγκ».

«Ναυάγησε» το σχέδιο δολοφονίας λόγω λάθους

Τα ονόματα είναι τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν τη στιγμή που βρίσκονταν στον 2ο όροφο του κατάμεστου εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων. Εκείνη τη στιγμή και ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες βρίσκονταν τουλάχιστον έξι άτομα της εγκληματικής οργάνωσης για την επιτήρηση. Λόγω όμως λάθους στο σχεδιασμό δεν εκτέλεσαν το σχέδιο τους. Αλλά εύκολα μπορεί να αντιληφτεί κανείς τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εφόσον βάζανε σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Σέρβικη μαφία: «Είναι τελειωμένοι» - Οι διάλογοι από την εκτέλεση στα Βλάχικα

Στη δημοσιότητα έρχονται, από την ΕΡΤ, αποσπάσματα από τους διαλόγους, που είχαν εκτελεστές και ηθικοί αυτουργοί τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου 2020 για τη διπλή εκτέλεση στα Βλάχικα.

Ρόλο - «κλειδί» στην εκτέλεση των τεσσάρων μελών της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης «Skaljari» στην Ελλάδα έπαιξε ένα άγνωστο -προς το παρόν- πρόσωπο, με το ψευδώνυμο «Zemo». Πρόκειται για άτομο που έπαιξε ρόλο «δούρειου ίππου» καθώς εκμαίευε πληροφορίες από έναν εκ των δύο ανδρών που έπεσαν νεκροί στην Κέρκυρα, προκειμένου να τις μεταφέρει στα μέλη της «Kavac».

Μάλιστα, ο «Zemo», φρόντιζε να αποσπά και φωτογραφίες από την καθημερινότητα των ατόμων που επρόκειτο να προδώσει. Σε βάρος τριών θυμάτων στα Βλάχικα της Βάρης και την Κέρκυρα εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία» για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τις Αρχές του Μαυροβουνίου, ενώ και για τον τέταρτο υπήρχε «σήμα» στην Europol αλλά για ανθρωποκτονία στη Σερβία.

«Είναι τελειωμένοι» - Το «ματωμένο βράδυ» της 19ης Ιανουαρίου στη Βάρη

Σε ηχογραφημένο μήνυμα προς άλλο μέλος της μαφίας «Kavac», ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της διπλής εκτέλεσης στα Βλάχικα της Βάρης ακούγεται να λέει «είναι τελειωμένοι παιδιά, είναι τελειωμένοι παιδιά».

Τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου 2020, η ομάδα των τεσσάρων εκτελεστών έχει φτάσει στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου και ακολουθεί οδηγίες προκειμένου να προσεγγίσει την ταβέρνα, όπου ο αρχηγός της μαφίας «Skaljari» είχε δείπνο του μαζί με ένα έμπιστο του άτομο και τις συζύγους τους.

Μέσα στην ταβέρνα, ανάμεσα σε ανυποψίαστους εργαζόμενους και πελάτες, οι εκτελεστές της «Kavac» πυροβολούν τουλάχιστον 24 φορές με πιστόλια των 9mm. Τα δύο ηγετικά μέλη της «Skaljari» δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, ενώ η σύζυγος του ενός θύματος θα τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι.

Ελάχιστα λεπτά, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί επικοινωνούν ξανά σε πανηγυρικό ύφος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια ηχογραφημένα μηνύματα ακούγονται και γέλια.

Για τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στα Βλάχικα της Βάρης οι εκτελεστές πληρώθηκαν με 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ άλλα τόσα χρήματα χρειάστηκαν για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες. Κομβικό ρόλο έπαιξε ένας «Δούρειος Ίππος» που έδινε πληροφορίες για τα μέλη της «Skaljari» που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα, με τις Αρχές να γνωρίζουν γι’ αυτόν μόνο το ψευδώνυμο του.

Οι διάλογοι μεταξύ των δολοφόνων

Ο διάλογος πριν την εκτέλεση:

  • Όχι σε αυτό το κατάστημα, αλλά σε αυτή την ταβέρνα που τους έδωσα εγώ.
  • Την «έκατσε».
  • Είμαστε στο ταχυφαγείο.
  • Εκεί να βρεθούν στο ταχυφαγείο είπα.
  • Το ταχυφαγείο είναι στα 500 μέτρα, ας συρθούν δίπλα στην ταβέρνα αμέσως.

Ο διάλογος μετά την εκτέλεση

  • Είναι τελειωμένοι.
  • Είναι τελειωμένοι, παιδιά, είναι τελειωμένοι, παιδιά.
  • Έτσι κουμπάρε, έτσι κουμπάρε.
  • Ναι αδερφέ.
  • Τους ρίξαμε την ποινή, αδερφέ μου.
  • Πάμε κουμπάρε, πάμε
  • Θα πάθω καρδιακό, περίμενε, σιγά, έχει φύγει το σκοτάδι. Ορκίζεσαι στη μάνα σου ότι έχει «φύγει» εκείνος ο L.;
  • Και ο S. και ο L.;
  • Ναι, ναι.
  • Η γυναίκα πετάχτηκε στον D., εγώ ελπίζω να μην την έχει φάει και εκείνη.
  • 12 στο κεφάλι του L.
  • Ο S. ρίχτηκε στο πιστόλι του και ο J. τον τελείωσε όρθιο.
  • Ο πρώτος είναι ο F. έγδαρε τον L. με τη μία, ο S. πήδηξε στο πιστόλι του και ο J. του έριξε δύο από πλάγια.
ειδήσεις τώραδολοφονίεςεκτέλεσημαφίαΒάρηειδήσεις