Ελλάδα|04.03.2024 14:30

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που αποπειράθηκε να ασελγήσει σε ανήλικη με νοητική υστέρηση

Newsroom

Στη φυλακή οδηγείται, μετά την καταδίκη του σε 5ετή κάθειρξη, 70χρονος που αποπειράθηκε να ενεργήσει γενετήσιες πράξεις σε βάρος 16χρονης με νοητική υστέρηση.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2021 σε χωριό της Πέλλας και συγκεκριμένα έξω από τα κοιμητήρια της περιοχής, όπου είχε πάει η ανήλικη για να ανάψει ένα κερί στη μνήμη συγγενικών της προσώπων.

Τι αναφέρει η ανήλικη

Κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο η 16χρονη ανέφερε: «κατάλαβα ότι με ακολουθούσε και όταν έφτασα στα κοιμητήρια ήρθε και μου μίλησε, αλλά δε θυμάμαι τι μου είπε. Είχα πάει να ανάψω ένα κεράκι στους παππούδες μου και τον αδελφό μου. Ο κατηγορούμενος μου είπε "προχώρα πιο εκεί στα χωράφια", δίπλα από τα κοιμητήρια και τότε ξεκίνησε να με ακουμπάει στο στήθος με τα χέρια του. Μετά πήρε το χέρι μου και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα. Είχε κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του. Κατάφερα να του ξεφύγω. Έτρεξα και πήγα σπίτι μου. Δεν το είπα σε κανέναν. Φοβήθηκα. Θεώρησα ότι έγινε κάτι κακό», είπε το κορίτσι στην κατάθεσή του.

Η αποκάλυψη στη μεγαλύτερη αδερφή

Ο 70χρονος, κατά τη διάρκεια της πράξης τους, έλεγε στην ανήλικη «όταν μεγαλώσεις θα σε παντρευτώ» και ότι είναι πολύ όμορφη, προκειμένου να την πείσει για να ενδώσει στις αρρωστημένες του ορέξεις. Το κορίτσι βρήκε την δύναμη και αποκάλυψε στην μεγαλύτερη αδελφή της τι είχε συμβεί και τότε ήταν που τον κατήγγειλαν στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο 70χρονος αποδέχθηκε μέρος των πράξεων του και κρίθηκε εκ νέου ένοχος για απόπειρα κατάχρησης σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ατόμου ανίκανου να αντισταθεί. Πρωτόδικα τού είχε επιβληθεί η ίδια ποινή αλλά αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου. Μετά τη νέα καταδίκη του καλείται να εκτίσει την ποινή στη φυλακή.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη που κατηγορείται πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας. «Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι η παθούσα είναι άτομο που πάσχει από αναπηρία και ήταν ανίκανη να αντιδράσει και να αντισταθεί. Την οδήγησε στο απομονωμένο μέρος και προσπάθησε να την ωθήσει σε ασελγείς πράξεις. Δεν υπήρχε κανένας λόγος η παθούσα να πει ψέματα για τον κατηγορούμενο και η πράξη του τελέστηκε ενώ ήταν γνωστή σε όλο το χωριό η αναπηρία της παθούσας και ότι δεν είχε δυνατότητα να αντισταθεί», είπε η εισαγγελική λειτουργός, προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως και πρωτόδικα.

ειδήσειςεισαγγελέαςειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηκατηγορούμενοςανήλικη