Ελλάδα|04.03.2024 16:55

Έβρος: «Τουρκικές παρεμβολές» στις ελληνικές ραδιοφωνικές συχνότητες

Newsroom

Προβληματισμός επικρατεί από τις «τουρκικές παρεμβολές» στις ελληνικές ραδιοφωνικές συχνότητες του Έβρου.

Συγκεκριμένα οι τουρκικοί σταθμοί, σε όλο το μήκος της περιοχής καλύπτουν τους ελληνικούς σταθμούς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ακούν εκπομπές από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αγωνία των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών στην περιοχή κορυφώνεται και ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Οι ραδιοσυχνότητες δεν οριοθετούνται με τα σύνορα των κρατών

Όπως τονίστηκε στη δημόσια τηλεόραση, οι δυο πομποί που είναι εγκατεστημένοι στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα αφήνουν ακάλυπτο τον ενδιάμεσο χώρο, τον οποίο «καταλαμβάνουν» οι τουρκικές συχνότητες. Να σημειωθεί ότι οι ραδιοσυχνότητες δεν οριοθετούνται με τα σύνορα των κρατών, αλλά με πολιτικές αποτροπής.

Συνάντηση με Κυρανάκη

Οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, μπροστά στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει, κάλεσαν τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη στην περιοχή για να του θέσουν τα αιτήματά τους για προστασία των συχνοτήτων τους. Ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έσπευσε στην περιοχή όπου και συζήτησε με τους τοπικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους για τα μέτρα που μπορούν να παρθούν.

ειδήσειςραδιοφωνικός σταθμόςειδήσεις τώραΈβροςραδιόφωνο