Ελλάδα|07.03.2024 16:49

Τσικνοπέμπτη: Γέμισε ψησταριές το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Στο «κόκκινο» το κέφι

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr

Στο καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια σημείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, όπου το κέφι «χτυπάει κόκκινο» σε κάθε γιορτή, συγκεντρώθηκαν για μία ακόμα χρονιά χιλιάδες Θεσσαλονικείς, για να απολαύσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Γέμισε υπαίθριες ψησταριές το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Περίπου από τις 2:00 το μεσημέρι και μετά άτομα κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως νέοι και νέες, άρχισαν να συρρέουν στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, για να διασκεδάσουν, να χορέψουν και βέβαια να απολαύσουν κρεατικά που ψήνονταν επί τόπου στις υπαίθριες ψησταριές.


Όσο περνούσε η ώρα, η μουσική από τα γειτονικά καταστήματα εστίασης έδινε το «σύνθημα» και το κέφι και ο χορός «άναβαν» ακόμα περισσότερο. Την παράσταση έκλεβαν κάποια πρωτότυπα κοστούμια, από αυτούς που επέλεξαν να ντυθούν καρναβάλι.

«Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε μόνο για δυσάρεστες ειδήσεις. Αυτή η μέρα προσφέρεται για να τις ξεχάσουμε, έστω για λίγες ώρες και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας», είπε στο ethnos.gr o Γιάννης Ιωακειμίδης, φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Μ' αρέσει το κέφι που δημιουργείται στο σημείο αυτό σε κάθε γιορτή και έρχομαι, για να διασκεδάσω. Θα μείνουμε εδώ και θα χορεύουμε, όσο αντέξουμε», είπε η 22χρονη Μαρία Αργυριάδου.

Στις παρυφές του γλεντιού ένας ηλικιωμένος κύριος παρατηρούσε με χαμόγελο το γλέντι της νεολαίας. «Οι νέοι πρέπει να διασκεδάζουν, όποτε έχουν την ευκαιρία. Χαίρομαι πολύ που τους βλέπω και μαζί τους αισθάνομαι και εγώ νεότερος», ανέφερε στο ethnos.gr ο κ. Γιάννης.

Μπορεί η οδός Βασιλέως να πρωτοστατούσε στο γλέντι στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, σχεδόν σε κάθε σημείο του κέντρου της πόλης τοποθετήθηκαν υπαίθριες ψησταριές και στήθηκαν αυθόρμητα γλέντια.

Υπαίθρια πάρτι κόντρα στην ακρίβεια

Όπως ανέφεραν νέοι στο ethnos.gr, τα υπαίθρια γλέντια που στήνονται τις γιορτινές μέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για φτηνή διασκέδαση, αδού μία έξοδος σε κατάστημα εστίασης και διασκέδασης είναι πλέον πολύ ακριβή.

«Είναι πολύ δύσκολο πλέον να διασκεδάσεις συχνά σε κάποιο μαγαζί. Με τη μπύρα να πωλείται στα 5-6 ευρώ και το ποτό να κοστίζει 9 και δέκα ευρώ, ένας νέος που σπουδάζει ή αμείβεται με 650-700 ευρώ είναι αδύνατο να τα διαθέσει συχνότερα από μία ή δύο φορές το μήνα. Γι' αυτό και πολλοί από εμάς δε χάνουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στα υπαίθρια γλέντια. Μία μπύρα ή ένα κρασί από το περίπτερο κοστίζουν σαφέστατα πολύ λιγότερα χρήματα», σημειώνει η 19χρονη Στέλλα Κιουπτσίδου.  

χορόςγλέντιΘεσσαλονίκηΤσικνοπέμπτη