Ελλάδα|11.03.2024 19:37

Ομοφοβικό ρεσιτάλ στην Κέρκυρα: Έκαψαν ομοίωμα του Κασσελάκη σε καρναβάλι

Newsroom

Δεν έχουν τέλος τα ομοφοβικά περιστατικά στη χώρα μας. Μετά το αποτρόπαιο συμβάν στη Θεσσαλονίκη, ήρθε και νέο γεγονός στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα corfupress.com, το καρναβάλι στην περιοχή Μωραΐτικα, πραγματοποιήθηκε με κάποιους να προχωρούν στην απαράδεκτη κίνηση να δημιουργήσουν και στη συνέχεια να κάψουν ομοίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Το ομοίωμα περιλάμβανε μια φωτογραφία του ίδιου, με έντονα βαμμένα χείλια, ροζ μακριά περούκα, γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά πόδια. Να σημειωθεί πως στους διοργανωτές περιλαμβάνονται πολιτιστικά σωματεία και Σύλλογος Γονέων.

Φουντώνουν οι αντιδράσεις

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε δεκτή από πολλά αρνητικά σχόλια στα social media ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως κανείς δεν έσπευσε να αντιδράσει στη δημιουργία του συγκεκριμένου ομοιώματος ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Μελιτειέων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ τόνισε πως «αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε».

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται:

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.

Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».

Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας: «Αυτό δεν είναι σάτιρα»

Ο δήμαρχος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του καταδίκασε το γεγονός και ελπίζει «τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε σε δήλωσή του:  «Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

Κοσμάς: «Δηλώνω ντροπή και πλήρη άγνοια για το συμβάν»

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, Π. Κοσμάς εξέφρασε την αντίθεσή του με όσα συνέβησαν και ενημέρωσε πως έχει ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ για να ληφθούν αποφάσεις συλλογικά.

«Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Μωραιτίκων δηλώνω ντροπή πλήρη άγνοια για το συμβάν μιας και απουσίαζα από αυτή την εκδήλωση. Συνεπώς διαφοροποιούμαι πλήρως. Έχω ζητήσει έκτακτο Δ.Σ. και αναμένω για τις οποίες κινήσεις ληφθούν συλλογικά. Εάν βρω αντίσταση θα κινηθώ ως μονάδα».

Νέα Αριστερά: «Τέτοιες χυδαίες πρωτοβουλίες νομιμοποιούν την ομοφοβία και το μίσος»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς κάνοντας λόγο για «άθλιες» και «χυδαίες πρωτοβουλίες» που «νομιμοποιούν την ομοφοβία, το μίσος και τελικά το λιντσάρισμα και τη βία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι άθλιες και χυδαίες πρωτοβουλίες όπως αυτή της αποκριάτικης εκδήλωσης στα Μωραίτικα της Κέρκυρας νομιμοποιούν την ομοφοβία, το μίσος και τελικά το λιντσάρισμα και τη βία.

Ακόμα πιο τραγικό είναι ότι σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν πολιτιστικά σωματεία και σύλλογος γονέων δημοτικου σχολείου. Ευθύνη όμως φέρουν και οι τοπικές Αρχές.

Η αναπαραγωγή στερεοτύπων μεσαιωνικών και κακοποιητικών στο όνομα της παράδοσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα».

ειδήσεις τώρακαρναβάλιειδήσειςΚέρκυραΣτέφανος Κασσελάκης