Ελλάδα|11.03.2024 22:27

Καταγγελία για εξαφάνιση τυφλής γάτας σε αεροπλάνο - Τι απαντά η αεροπορική εταιρεία

Newsroom

Καταγγελία για υπόθεση εξαφάνισης ζώου κατά τη διάρκεια πτήσεις έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ζευγάρι κατήγγειλε την εξαφάνιση της αγαπημένης του γάτας στις 8 Μαρτίου κατά τη διάρκεια ταξιδιού από τα Χανιά προς το Μόναχο. Όταν η πτήση έφτασε στην Αθήνα το ζευγάρι αντιλήφθηκε πως η αγαπημένη τους Ρόντρι, η οποία είναι τυφλή, χάθηκε.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δεν μπορούσε να διευκρινίσει αν η γάτα χάθηκε εντός του αεροπλάνου ή αν χάθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων κατά τη διάρκεια της επιβίβασης.

Τι καταγγέλλει το ζευγάρι για τη γάτα τους

Στην πρώτη αναφορά που έκανε η κ. Mary Gomes στους ανθρώπους της Aegean, απάντησαν πως το κλουβί είχε σπάσει κατά τη μεταφορά του ζώου, καθώς ήταν άθικτο όταν εκείνη έφτασε στο αεροδρόμιο των Χανίων με το σύζυγό της για να ταξιδέψουν μαζί με ακόμα δυο γάτες τους.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, απαθής ήταν και η στάση που τηρούσαν οι υπάλληλοι της εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια.

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότιμε την πίεση που άσκησαν οι ίδιοι, αλλά και τα φιλοζωικά σωματεία, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει  αποζημίωση της τάξεως των 100 ευρώ, αλλά όχι να κάνουν έρευνες για την αναζήτηση της εξαφανισμένης τυφλής γάτας. 

Η ανάρτηση της Mary Gomes για την εξαφάνιση της γάτας της

Η ανάρτηση της Mary Gomes με την επικοινωνία που είχε με την αεροπορική εταιρεία

Τι απαντά η αεροπορική εταιρεία

Πηγές από την Aegean, σχολιάζουν σχετικά με την υπόθεση πως από την πρώτη στιγμή είναι σε επικοινωνία με τους κηδεμόνες του ζώου και υπογραμμίζουν πως τα γατάκια φορτώθηκαν κανονικά, αλλά το ένα κλουβάκι έσπασε και το ζώο βγήκε από μέσα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για το πού ακριβώς βγήκε.

Η αεροπορική εταιρεία επισημαίνει πως και τα δυο αεροδρόμια ενημερώθηκαν, ενώ συνεχίζεται η έρευνα σε Αθήνα και στα Χανιά. Παράλληλα η Aegean διαψεύδει την κηδεμόνα της γάτας, την αναφορά περί αποζημίωσης των 100 ευρώ υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιου είδους πρόταση.

ειδήσειςγάτααεροπλάνοAegeanεξαφάνισηειδήσεις τώρα