Ελλάδα|18.03.2024 11:42

Καθαρά Δευτέρα 2024: Στην ουρά για μια λαγάνα από νωρίς το πρωί – Πως λειτουργεί η αγορά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Στην ουρά για μια λαγάνα (EUROKINISSI) gallery
Στην ουρά για μια λαγάνα (EUROKINISSI) gallery
Στην ουρά για μια λαγάνα (EUROKINISSI) gallery
Στην ουρά για μια λαγάνα (EUROKINISSI) gallery

Με τη λαγάνα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο τραπέζι της Σαρακοστής, οι πολίτες από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας περιμένουν με υπομονή στην ουρά των φούρνων για να την παραλάβουν.

Τα αρτοποιεία σε όλη τη χώρα είναι ανοιχτά σήμερα και πολλοί είναι αυτοί που θέλησαν να προμηθευτούν την πατροπαράδοτη λαγάνα νωρίς.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από πολλούς φούρνους της Αττικής όπου από νωρίς το πρωί σχηματίζονται μεγάλες ουρές προκειμένου να αγοράσουν λαγάνες κάθε είδους, οι τιμές των οποίων την φετινή χρονιά είναι πιο... τσιμπημένες σε σχέση με πέρυσι.

Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτή η Βαρβάκειος – Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά θα είναι σημερα Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα αρκετών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με μειωμένα ωστόσο ωράρια. Ανοιχτή θα είναι και η Βαρβάκειος Αγορά. 

Ειδικότερα, τα σούπερ μάρκετ που θα είναι ανοιχτά θα ανοίξουν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 14:00. Η Βαρβάκειος Αγορά θα κλείσει στις 15.00 το μεσημέρι.

Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά

  • Ανοιχτά θα είναι την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα της αλυσίδας Lidl σε όλη τη χώρα, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
  • Επίσης, τα My Market από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στις εξής περιοχές: Αγ. Θεόδωροι, Αγρίνιο Κατράκη, Ανάβυσσος, Αυλίδα, Βόλος Λαρίσης, Γαστούνη, Γύθειο, Ερέτρια, Ιστιαία, Ιτέα, Κάτω Αχαΐα, Κερατέα, Κοζάνη Κόμβος, Κορωπί, Λάρισα Φαρσάλων, Λαύριο Πλατεία, Λούτσα, Ωρωπός, Μέγαρα Αλεποχώρι, Μυτιλήνη Βενιζέλου, Ναύπακτος, Ναύπλιο, Νέα Πέραμος, Ξυλόκαστρο, Πάτρα Άγ. Ανδρέας, Πάτρα Αγ. Σοφία, Πρέβεζα, Πύργος Αλφειού, Ρόδος Καλλιθέα, Σαλαμίνα Παλούκια, Σαρωνίδα, Σπάτα, Τρίκαλα Κολοκοτρώνη, Τρίκαλα Νοσοκομείο, Χίος Αεροδρόμιο.
  • Τα My market Local θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ τα πρατήρια της αλυσίδας σε Ολυμπιακό Χωριό και Ρόδο – Καλλιθέα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
  • Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοιχτό το κατάστημά της στα Σπάτα, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
  • Τα περισσότερα ΟΚ! Markets από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.
  • Τα σούπερ μάρκετ Κρητικός, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Κλειστά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης.

Καθαρά ΔευτέραΣαρακοστήλαγάναειδήσεις τώραειδήσεις