Ελλάδα|25.03.2024 12:52
25η Μαρτίου: Δέος από τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση
NewsroomΣτην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχαν τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Στον ουρανό της Αθήνας πέταξαν Rafale, F-4 PHANTOM, M-346 και φυσικά τα αναβαθμισμένα F-16.
Rafale και F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα, τα οποία πέταξαν πάνω από την Αθήνα λόγω του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821.
Τα πρώτα Α/Φ Μ-346 παραλήφθηκαν τον Μάιο του 2023, με σκοπό την παροχή προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ήδη αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται σε αυτά οι πρώτοι νέοι Ανθυποσμηναγοί.
Διαβάστε ακόμη
- Το παρασκήνιο της παραίτησης Λαζαρίδη: Η «χαριστική βολή» της Ντόρας και το πλήγμα στο κεντρικό αφήγημα της ΝΔ
- Κίεβο: 5 νεκροί από την επίθεση στο σούπερ μάρκετ - Ρώσος πρώην αντισυνταγματάρχης ο δράστης
- «Καταστράφηκε η ζωή μου - Πρέπει να δικαστεί»: Η καθαρίστρια του Βόλου για την υπόθεση Λαζαρίδη
- Η «εξέγερση» των influencers: Γιατί Ρωσίδες του Instagram τα βάζουν με τον Πούτιν;