Ελλάδα|27.03.2024 20:36

Πώς έγινε το τροχαίο με την Maserati που κόπηκε στη μέση: Σώος ο οδηγός

Newsroom

Μισή έμεινε μία Maserati MC20 μετά από το τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό, στο ύψος της Πέτρου Ράλλη το μεσημέρι της Κυριακής (24/3).

Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο για να μεταφέρει τον οδηγό προληπτικά για εξετάσεις στο νοσοκομείο αλλά όπως έγινε γνωστό, δεν είχε ούτε γρατζουνιά.

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να συγκρούστηκε με άλλο όχημα και έπειτα να χτύπησε η Maserati στις μεταλλικές μπάρες.

Όπως αναφέρουν κάποιοι στο T- Live, το όχημα κινείτο στην αριστερή λωρίδα με ταχύτητα περίπου 100 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του και το όχημα χτύπησε στις μπάρες στα δεξιά του δρόμου. Το αυτοκίνητο «έσπασε» στη μέση και το μπροστινό κομμάτι του έφυγε και χτύπησε ένα άλλο όχημα, στο οποίο προξένησε μικρές υλικές ζημιές.

«Αυτά τα αμάξια είναι φτιαγμένα για να “θυσιάζονται” »

Η ιδιότητα του οχήματος να αποσπώνται μέρη του όταν συγκρούεται είναι το στοιχείο που έσωσε τον οδηγό σύμφωνα με τον εισαγωγέα αυτοκινήτων Γιώργο Λυμπεράκη που μίλησε στον Alpha.

«Το όχημα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ίνες δηλαδή από άτομα άνθρακα, τα οποία αντί να μεταφέρουν μέσα την ορμή του τρακαρίσματος, σπάνε ένα κομμάτι του και δεν μεταφέρεται τίποτα μέσα. Το εσωτερικό του οχήματος και οι επιβάτες του μένουν αλώβητοι» ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Πρόκειται για πυρίμαχο υλικό με αντοχή και στοιβαρότητα που χρησιμοποιείται στην πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία και στην αεροναυπηγική».

τροχαίοσύγκρουσηΚηφισόςMaserati MC20ειδήσεις τώραειδήσεις