Ελλάδα|11.04.2024 14:08

Πεδίον του Άρεως: «Έφοδος» του ΣΔΟΕ μετά τις καταγγελίες για αυτοσχέδια παζάρια

Newsroom

Έλεγχο στα παζάρια που διοργανώνονται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως ξεκίνησε το ΣΔΟΕ, μετά τις καταγγελίες για αυτοσχέδια παζάρια.

Ήδη το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζήτησε την Δευτέρα (8/4) από την Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής στοιχεία για τις μισθώσεις των χώρων του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις που αφορούν σε φυσικά πρόσωπα τα οποία νοίκιαζαν σε πολύ χαμηλές τιμές τους χώρους όπου στήνονται οι πάγκοι και οι άλλες κατασκευές στο Πεδίον του Άρεως. Εν συνεχεία τα ίδια πρόσωπα υπενοικίαζαν παράτυπα τους ίδιους χώρους σε άλλους ιδιώτες με ιδιαίτερα αυξημένο αντίτιμο

Το θέμα ανέδειξαν οι οργανώσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι επί σειρά ετών διαμαρτύρονται για την ποιότητα των παζαριών, αλλά και την μεγάλη χρονική τους διάρκεια.

Τέλος στην ασυδοσία από την Περιφέρεια Αττικής

Πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε κάνει λόγο για όργιο παραεμπορίου, το οποίο προτίθεται να πατάξει με όλες τις σύννομες ενέργειες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπει τέλος στην ασυδοσία και στις πρακτικές αδιαφάνειας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Πεδίον του Άρεως θα επιστρέψει, όπως ακριβώς αρμόζει, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του κέντρου ως πρότυπο βιωσιμότητας και ως ελεύθερος χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας.

ειδήσειςΣΔΟΕΠεριφέρεια ΑττικήςΠεδίον του ΆρεωςΝίκος Χαρδαλιάςειδήσεις τώρα