Θεσσαλονίκη: 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στον ΟΑΣΘ
NewsroomΣε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Παρασκευή 26/ Απριλίου, από τις 10:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως γνωστοποιεί με σημερινή ανακοίνωση το συνδικάτο τους. Καλεί, παράλληλα, τη διοίκηση του οργανισμού και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να δώσουν οριστικά λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης και των ίδιων.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλεί τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν στην κινητοποίηση
Στην ανακοίνωση τίθεται σειρά ερωτημάτων για τον προωθούμενο ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, που αφορά την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες, ύψους 646.800.000 ευρώ, με ανταγωνιστικό διάλογο, ενώ ζητείται λύση σχετικά με -μεταξύ άλλων- την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την έκδοση Φ.Ε.Κ. ανθυγιεινού επιδόματος, ζητήματα, τα οποία -όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι- έχουν παραπεμφθεί για επίλυση σε μελλοντικό χρόνο.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του οργανισμού καλεί τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν στην κινητοποίηση που προανήγγειλαν για αύριο, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την «αιφνιδιαστική», όπως τονίζει, κινητοποίηση των εργαζομένων του οργανισμού, οι οποίοι προανήγγειλαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 αύριο το πρωί.
- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
- Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
- Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
- Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του