Φωτιά στο Μάτι: Η ώρα τη Δικαιοσύνης – Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για 21 κατηγορούμενους
NewsroomΣήμερα αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την πολύκροτη δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στην Ανατολική Αττική.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, αξιολογώντας το υλικό της δικογραφίας, τις καταθέσεις των μαρτύρων και τι απολογίες των κατηγορουμένων, θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους για τους 21 κατηγορουμένους.
Η πρόταση του Εισαγγελέα
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης είχε προτείνει την ενοχή εννέα κατηγορουμένων: πέντε από την Πυροσβεστική, τριών αιρετών και του κάτοικοι στο Νταού Πεντέλης στον οποίο αποδίδεται η έναρξη της φονικής πυρκαγιάς.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να αθωωθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλ. Ψινάκης ο Στέφανος Κολοκούρης, διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης.
- Επιμένουν ΗΠΑ και Ισραήλ: «Η Βηρυτός θα θυμίζει τη Γάζα», λέει το Ισραήλ - Ο Τραμπ θέλει να διαλέξει τον νέο ηγέτη του Ιράν
- Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
- Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
- Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας