Ελλάδα|17.05.2024 22:11

Μενίδι: Ο εφιάλτης που ζούσε η 40χρονη δίπλα στο γυναικοκτόνο – Η σοκαριστική κατάθεσή της στην αστυνομία

Newsroom

Έναν εφιάλτη ζούσε τους τελευταίους μήνες η 40χρονη που δολοφονήθηκε στο Μενίδι από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Απειλές, ξυλοδαρμοί και βία ακόμη και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους συνθέτουν το σκηνικό τρόμου που βίωνε.

Ο δολοφόνος που παραδέχθηκε με κυνισμό την πράξη του, καταγγέλλεται από συγγενείς του θύματος, πως κατ’ επανάληψη απειλούσε την ίδια αλλά και τα παιδιά πως θα τους σκοτώσει.

«Θα σας κάψω όλους»

Σοκ προκαλεί η κατάθεση του θύματος στο τελευταίο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας που κατήγγειλε στην αστυνομία στις 7 Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης την παρακολουθούσε επί μία εβδομάδα έξω από το σπίτι απειλώντας «θα σας κάψω όλους».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η 40χρονη δήλωσε: «Εχθές 6 Μαΐου 2024 και περί ώρα 11:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του, τον πλησίασα να τον ρωτήσω γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει. (…) Επίσης ήταν εμφανώς μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπύρας μέσα στο αμάξι που καθόταν. Εκεί εγώ πήρα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από το λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν παραδίπλα, πήρε τηλέφωνο το “100”».

Η προσπάθεια της αστυνομίας να μεταφερθεί σε δομή

Για την καταγγελία της 7ης Μαΐου ο δράστης πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος. Ο διοικητής του Τμήματος στο οποίο είχε υποβάλει τη μήνυσή της, επικοινώνησε μαζί της σε μια προσπάθεια την μεταπείσει, ώστε να πάει σε δομή, χωρίς να τα καταφέρει και την ρώτησε αν θυμόταν πώς λειτουργούσε το panic button, τονίζοντάς της πως αν τον έβλεπε μπροστά της, να πατούσε αμέσως το κουμπί, έτσι ώστε να τον συλλάβουν αμέσως.

Ο ανατριχιαστικός διάλογος πριν από τη γυναικοκτονία

Τον διάλογο πριν από τη γυναικοκτονία στο Μενίδι αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο δράστης πριν σκοτώσει με το μαχαίρι την 40χρονη είχε έναν θρασύτατο διάλογο με το θύμα που συγκλονίζει.

Όπως περιγράφει στην κατάθεσή του ο δράστης: «Το μαχαίρι το είχε κρύψει στη ζακέτα μου. Μόλις την είδα της λέω “τι έγινε; Πας καλά; Πάμε επάνω στο σπίτι και μου απαντά “δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε στο σπίτι” τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι που την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι νομίζω το άφησα εκεί πάνω της».

Τα παραπάνω δείχνουν πόσο αμετανόητος είναι ο δολοφόνος και πόσο καλά είχε οργανώσει το έγκλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, υπάρχει ακόμα μία κίνησή του που δείχνουν πώς είχε οργανώσει το φονικό. Ο δράστης είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο όπως αποκάλυψες στους αστυνομικούς, το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μετά τη δολοφονία ήταν να το πετάξει, καθώς γνώριζε ότι θα μπορούσαν να τον εντοπίζουν αμέσως.

Την σκότωσε και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις κινήσεις του δράστη λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Συγκεκριμένα ο συζυγοκτόνος μετά την αποτρόπαια πράξη του πήγε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπως συνήθιζε τελευταία. Μάλιστα την ημέρα του φόνου, ζήτησε δωμάτιο και όταν τον ρώτησαν, πόσες ημέρες θα μείνει, απάντησε «σήμερα και βλέπουμε», σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha.

«Θέλω να δω ειδήσεις»

Μια ώρα μετά κι αφού είχε πάει στο δωμάτιό του κατέβηκε στη ρεσεψιόν γιατί δεν μπορούσε να ανοίξει την τηλεόραση. Ζήτησε τη βοήθεια των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, λέγοντας με μεγάλη αγωνία «Θέλω να δω ειδήσεις». Ο 50χρονος ήθελε να μάθει τι έλεγαν τα δελτία ειδήσεων για την αποτρόπαια πράξη του και μόλις κατάλαβε ότι τον αναζητά η αστυνομία το έβαλε στα πόδια.

Τι περιγράφει κάτοικος

Κάτοικος του Μενιδίου περιέγραψε καρέ - καρέ τις στιγμές μετά τη γυναικοκτονία της 40χρονης. Η μάρτυρας βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος από την πρώτη στιγμή και, μάλιστα, ήταν κοντά στην κόρη του θύματος, τη στιγμή που το έφηβο κορίτσι πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του ήταν η γυναίκα που είχε δολοφονηθεί στο πεζοδρόμιο.

«Ήμουν από νωρίς εκεί, παρατηρούσα τι γίνεται. Ήρθε το κοριτσάκι, ζητούσε να πλησιάσει για να δει αν είναι η μητέρα της η δολοφονημένη γυναίκα. Οι αστυνομικοί δεν την άφηναν, της είπαν αν έχει κάποια φωτογραφία της μαζί της για να τους δείξει. Τους έδειξε μια φωτογραφία της 40χρονης και τους είπε ότι είχε κάνει ανταύγειες πρόσφατα στα μαλλιά της και της απάντησαν ότι όντως αυτή ήταν η μαμά της», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 η γυναίκα.

Όπως πρόσθεσε, «μετά πήρε ένα τηλέφωνο, πιθανολογώ ότι μίλησε με τον αδελφό της και είπε "σκότωσαν τη μαμά μας" και αμέσως μετά είπε "ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά"».

«Ο δράστης βρισκόταν δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος για ώρες»

Η γυναίκα δήλωσε επίσης πως μέχρι αργά το πρωί και σχεδόν μέχρι να τελειώσει η επιτόπια έρευνα των Αρχών και να απομακρυνθεί η σορός της 40χρονης, ο δράστης, που συνελήφθη πολλές ώρες αργότερα στη Φυλή, βρισκόταν δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος, ένα στενό κάτω από εκείνο που βρισκόταν νεκρή η εν διαστάσει σύζυγός του και παρατηρούσε τις κινήσεις αστυνομικών και δημοσιογράφων.

«Ο σύντροφός μου που δουλεύει σε οικοδομή είδε τον δράστη να βρίσκεται σε μικρή απόσταση, ένα στενό κάτω από το σημείο που ήταν νεκρή η γυναίκα μέχρι τις 08:30 - 09:00 το πρωί, για ώρες δηλαδή μετά τη δολοφονία», είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα, είπε ακόμη πως «ενημερώσαμε την αστυνομία ότι ένας εύσωμος άνδρας που φέρεται αμήχανα ήταν στο από κάτω στενό και ένας αστυνομικός μου είπε ότι "όλα είναι καλά", δεν ξέρω όμως καν αν έλεγξε ή όχι».

«Της έχωσε το κεφάλι της μες στον ασβέστη»

Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος της οικογένειάς της, Βούλα Δημητριάδου, η κακοποίηση της γυναίκας ήταν συνεχής και επί χρόνια. «Εγώ δεν το έχω ξανακούσει αυτό σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αλλά, χθες, έμαθα από τους συγγενείς της 40χρονης, ότι για να την τιμωρήσει της έβαζε το κεφάλι μέσα στον ασβέστη που είναι ιδιαίτερα καυστικός», είπε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η νύφη της 40χρονης αποκάλυψε πως όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, την ώρα που καθάριζε, πήγε από πίσω της, την άρπαξε από το κεφάλι και της το έβαλε μέσα σε έναν κουβά που περιείχε χλωρίνη.


Κακοποιούσε και τα παιδιά

Ο 50χρονος φέρεται να κακοποιούσε και τα δύο του παιδιά, γι’ αυτό και η 40χρονη αποφάσισε να φύγει μακριά του για να γλιτώσει από τον βάναυσο χαρακτήρα του. 

«Έλεγε στην κόρη του “είσαι κι εσύ π@@να, σαν τη μάνα σου”», είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Κάθε εβδομάδα ήμασταν στην αστυνομία. Τον κρατούσαν μία ημέρα, την επόμενη τον βγάζανε. Εμείς το ζούμε αυτό συνέχεια. Του έκανε μήνυση του αδερφού μου. Και την ανιψιά μου έχει απειλήσει και τον αδερφό μου και εμένα, όλη την οικογένεια», είπε ο αδελφός της 40χρονης.

Όπως είπε, τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών δεν είναι αρκετά. 

«Της έδωσαν το panic button. Αφού ξέρουμε ότι δε δουλεύει. Δηλαδή αν η αδελφή μου το είχε πατήσει, τώρα θα ήταν ζωντανή; Αφού την αιφνιδίασε», τόνισε ο αδελφός της συντετριμμένος. 

Ήλπιζαν ότι τώρα που είχε αγοράσει το σπίτι της και είχε σταθεί στα πόδια της, θα μπορούσε να γλιτώσει, αλλά τελικά ο 50χρονος έκανε πράξη τις απειλές που εκτόξευε εναντίον της τόσο καιρό.

φόνοςΜενίδιειδήσειςPanic Buttonδολοφονίαειδήσεις τώραγυναικοκτονία