Φωτιά τώρα στην Καστοριά, σε δασική έκταση στην Κλεισούρα
NewsroomΣυναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καστοριά.
Έχει κάψει αρκετά στρέμματα
Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (11/5) το απόγευμα συνθήκες σε δασική έκταση, στην τοποθεσία «Κόκκινα» και «Προσήλιο» του χωριού Κλεισούρα, του δήμου Καστοριάς για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην πυρκαγιά που καίει στην περιοχή κάτω από τον δρόμο που οδηγεί στο Λέχοβο από την Κλεισούρα, επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, καθώς και η 8η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., με έδρα την Κοζάνη.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή βρίσκονται 14 οχήματα από τα οποία 9 είναι υδροφόρα και 31 πυροσβέστες, ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν και ο αναπληρωτής διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Πύραρχος Γκίκας Καμπουρίδης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, Αντιπύραρχος Δημήτρης Παπουτσίδης.
Τέλος, η πυρκαγιά που έχει κάψει αρκετά στρέμματα φαίνεται πως αυτήν την ώρα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς είναι σε γενική επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.
- «Είμαστε μακρυά από μια συμφωνία»: Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ - Υπό πυρά τα πλοία
- «Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
- Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην κανονικοποίηση της τοξικότητας»
- Ενεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίων