Ελλάδα|24.04.2019 20:04

Πάσχα 2019: Εκεί θα ταξιδέψουν οι περισσότεροι τουρίστες

Newsroom

Η πασχαλινή κίνηση στα ξενοδοχεία της χώρας θα παρουσιάσει διπλή εικόνα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Σε σχέση με πέρυσι, παρατηρείται μικρή αύξηση των προκρατήσεων σε δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς. Αντίθετα, σε πολλές περιοχές, κυρίως της κεντρικής Ελλάδας, η πληρότητα αναμένεται χαμηλότερη του αναμενομένου, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες εκδρομείς που είναι επιφυλακτικοί λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών.

Φέτος, το Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και επομένως πολλά είναι τα ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν σε θερινούς προορισμούς, με σκοπό να υποδεχθούν τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Βαλκάνια κα). Σε συνδυασμό με την Πρωτομαγιά, το τετραήμερο, από Μ.Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα η κίνηση θα είναι εντονότερη. Ο μέσος όρος διαμονής είναι οι τρεις διανυκτερεύσεις.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του Πάσχα

Εντονότερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κέρκυρα όπου η τουριστική κίνηση αναμένεται φέτος ενισχυμένη, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σαντορίνη και η Μύκονος (μαζί με τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών), η Πελοπόννησος, τα Ιωάννινα, η περιοχή των Μετεώρων και τα Τρίκαλα, η Μαγνησία και η Κεφαλονιά.

Οι λιγότερο δημοφιλείς προορισμοί του Πάσχα

Χαμηλή είναι, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδοχείων, η κίνηση στη Λάρισα, στη Θάσο, τη Δράμα, την Ημαθία, την Κω και τα Καλάβρυτα. Σε Πιερία, Χαλκιδική, Θράκη και Κρήτη, υπάρχουν σαφέστατα περιθώρια βελτίωσης. Στη Ρόδο οι πληρότητες θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ στη Ζάκυνθο η τουριστική κίνηση χαρακτηρίζεται από τους ξενοδόχους ως «υποτονική».

Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά την Αθήνα, η τουριστική κίνηση κυμαίνεται σε λίγο κατώτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι πληρότητες στα ξενοδοχεία θα είναι στα ίδια επίπεδα με το Πάσχα του 2018, δηλαδή στο 65 – 70%.

Οι τιμές ανά δωμάτιο κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Ξεκινούν κατά μέσο όρο από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό (με προαιρετική επιπλέον χρέωση για τα πασχαλινά γεύματα) και αυξάνονται ανάλογα με την περιοχή και την κατηγορία του ξενοδοχείου.

ΠάσχατουρισμόςΠάσχα 2019ξενοδοχεία