Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών με μοτοσικλέτες - Πώς δρούσαν και έσπερναν τον τρόμο
NewsroomΤο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεγάρων εξάρθρωσε συμμορία που δρούσε με μοτοσικλέτες και διέπραττε ληστείες στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Πέμπτης (13/2) τρία άτομα, 36χρονος αλλοδαπός, και δύο ακόμη άτομα ηλικίας 26 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Πώς δρούσαν και έσπερναν τον τρόμο στα θύματά τους
Οι κατηγορούμενοι, δρώντας με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους προσέγγιζαν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας δίκυκλες μηχανές και με την απειλή μαχαιριού ή σωματικής βίας, και σε μία περίπτωση απειλή χρήσης όπλου, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα.
Κάποιες φορές μάλιστα δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των θυμάτων για να διατηρήσουν τα αφαιρεθέντα, ενώ διέπρατταν και κλοπές από οικίες όπου αφαιρούσαν ηλεκτρικές συσκευές και χρηματικά ποσά.
Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεγάρων εξιχνιάστηκαν -6- περιπτώσεις ληστειών, -7- περιπτώσεις κλοπών οικιών και -9- περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
- Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για την τραγωδία στη Χίο - «Ήταν πόλεμος, παίρναμε πτώματα από το σκάφος»
- Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Πότε θα επηρεαστεί η Αττική - Δείτε χάρτες
- Απίστευτη τραγωδία στην Ινδία: Τρεις αδελφές αυτοκτόνησαν γιατί ο πατέρας τους πήρε το κινητό τηλέφωνο
- «Ποτέ δεν είναι αργά»: Η ιστορία του 82χρονου μαραθωνοδρόμου που έχει τη φυσική κατάσταση 20χρονου