Ελλάδα
|
02.03.2025 11:02
Τέμπη: Ρίγη συγκίνησης ξανά στο Σύνταγμα - Η στιγμή της καθιστικής διαμαρτυρίας με κεριά το βράδυ του Σαββάτου
NewsroomΣυγκίνηση σε όλη την Ελλάδα προκαλεί νέα αυθόρμητη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου (1/3), με πολίτες να συγκεντρώνονται, να ανάβουν κεριά σχηματίζοντας τον αριθμό 57 για τις αδικοχαμένες ψυχές πριν ακριβώς δύο χρόνια στα Τέμπη.
Η καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή
Περίπου 150 - 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Βουλή και κάθισαν στο έδαφος, γύρω από το σημείο όπου είχαν γραφτεί τα ονόματα των νεκρών με κόκκινη μπογιά.
Με τραγούδια και συνθήματα ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη «για το έγκλημα στα Τέμπη» και «μπουν στη φυλακή» οι υπεύθυνοι.
Διαβάστε ακόμη
- Οι αγρότες λένε «όχι» σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Κλιμακώνουν τα μπλόκα
- Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού
- Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο
- Πάρις Παρασκευάδης στο ethnos.gr: Προσπαθώ να ζήσω το «τώρα» αγνοώντας το τικ-τικ του ρολογιού