«Αριάδνη 25»: Εντυπωσίασε η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου στο Κρητικό Πέλαγος
NewsroomΜε μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακές εικόνες πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη έως την Παρασκευή (4-14/3) η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 25», στην ευρύτερη περιοχή του Κρητικού Πελάγους.
H άσκηση διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση με σκοπό την εκπαίδευση σε αντικείμενα Ναρκοπολέμου, αντιναρκικών επιχειρήσεων πολύ ρηχών υδάτων, επιχειρήσεων Αυτόνομων Υποβρυχίων Οχημάτων (Autonomous Underwater Vehicles - AUVs), καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
Εκεί συμμετείχαν μονάδες επιφανείας και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα και προσωπικό εξουδετέρωσης ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μέσα και προσωπικό από το Βέλγιο, την Βουλγαρία, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Κροατία, τη Ρουμανία και το Center of Excellence NATO Mine Warfare.
Οι εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση στο Κρητικό Πέλαγος
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα