Πάτρα: Απάτη σε βάρος γιατρών και δημοτικών υπαλλήλων – Πώς οι επιτήδειοι αποσπούσαν χρήματα από τα θύματα
NewsroomΔεκάδες γιατροί στην Πάτρα καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι έχουν πέσει θύματα απάτης το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι παριστάνουν πως είναι υπάλληλοι του λογιστηρίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (ΙΣΠ) και λέγοντας πως έχουν επείγουσα οικονομική εκκρεμότητα, τους πείθουν και τους αποσπάσουν χρήματα.
Την υπόθεση έκανε γνωστή ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ζητώντας από τους γιατρούς να μην πείθονται από τα τηλεφωνήματα των δραστών.
Πώς δρούνε
Οι επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία τραπεζικών καρτών και λογαριασμών, με πρόσχημα τη διευθέτηση μιας επείγουσας οικονομικής εκκρεμότητας (IRIS τραπεζών ή οφειλές προς την εφορία) και την αποφυγή δήθεν επικείμενου μεγάλου προστίμου.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ενδελεχής διερεύνηση της υπόθεσης και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καλεί όσα μέλη έχουν δεχθεί αντίστοιχα τηλεφωνήματα, να μην αποκαλύπτουν προσωπικά οικονομικά στοιχεία. Σε περίπτωση που έχουν γίνει αποδέκτες τέτοιων κλήσεων, παρακαλούνται να προχωρήσουν σε άμεση καταγγελία στην αστυνομία.
- Συμβιβαστική πρόταση Μητσοτάκη: «Ναι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ αλλά μόνο για τη Γάζα - «Όχι» σε νέο ΟΗΕ
- Διάλογοι-ντοκουμέντα από το κύκλωμα κλοπής καυσίμων: Οι κανόνες, οι μαρίνες και η ιεραρχία της απάτης
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι από διαρροή υγραερίου - Νεκρά και τα σκυλιά τους
- Όσκαρ 2026: Ρεκόρ με 16 υποψηφιότητες το «Sinners», ο Timothee Chalamet και όλες οι ταινίες που αδικήθηκαν