Πώς γυναίκα στο Κολωνάκι παγίδευσε λογιστή-«μαϊμού»: Στο φως βίντεο-ντοκουμέντα
NewsroomΤεράστια συμβολή στη σύλληψη απατεώνα είχε μια ηλικιωμένη στο Κολωνάκι, η οποία τον «ξεγέλασε» ότι θα του δώσει ακριβά κοσμήματα και παράλληλα κάλεσε την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων του ΑΤ Συντάγματος, συλλαμβάνοντας έναν 33χρονο, ο οποίος είναι μέλος συμμορίας, διαπράττοντας κλοπές, ληστείες και απάτες στην Αθήνα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν άλλα τέσσερα μέλη.
Το σκηνικό καταγράφηκε από κάμερα σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου. Ο 33χρονος προσποιήθηκε τον λογιστή και κάλεσε την ηλικιωμένη, προσπαθώντας να την πείσει να του παραδώσει τα κοσμήματά της. Η γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία και κατευθύνθηκε στο σημείο που είχαν συμφωνήσει, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται εκεί, την ώρα που γινόταν η παράδοση των κοσμημάτων.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι προσποιούνταν τους λογιστές από τον Φεβρουάριο του 2025 (τουλάχιστον), τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, διέπρατταν κλοπές, ληστείες και απάτες.
Μάλιστα, εξιχνιάστηκαν άλλες έξι περιπτώσεις, με τον 33χρονο και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας να έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.
- Σαρώνονται τα «γκρίζα» ιατρεία... κατόπιν εορτής: «Κβαντική βιοανάδραση», βιοσυντονισμοί και παράνομα ενέσιμα
- Αναβλήθηκε η δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα - «Γιατί τον κρατούν στο ψυχιατρείο;»
- Τσίπρας: Ή εμείς ή κανείς - Οι πόρτες μας δεν είναι κλειστές
- Ανατροπή στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα: «Δεν αποκλείεται να πέθανε από Covid»