Πολεμικό Ναυτικό: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τα υβριστικά συνθήματα στην παρέλαση – Ποινές χωρίς αποτάξεις
Γρηγόρης ΡαχωβίτσαςΟλοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε παραγγελθεί, μετά το περιστατικό με τα υβριστικά συνθήματα από στελέχη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές της ΣΜΥΝ, την ώρα που παρήλαυναν στο κέντρο της Αθήνας, φώναξαν: «Η Κύπρος είναι ελληνική» κι αμέσως μετά ένα χυδαίο σύνθημα κατά της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις πληφορορίες οι ποινές που αποφασίστηκαν είναι κλιμακωτές. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ποινή φυλάκισης 20 ημερών για τους Διμοιρίτες και πολύ χαμηλότερες ποινές για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.
Παράλληλα, τοποθετήθηκε Αρχιπλοίαρχος στην κενή έως τώρα θέση του Διοικητή. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει τη Διοίκηση της Σχολής, Ανώτατος Αξιωματικός.
- Πανικός σε δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ένοπλος άνοιξε πυρ ενώ ήταν στην αίθουσα ο Τραμπ
- Χαρακόπουλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να έχουν τη δυνατότητα τάχιστα να καθαρίσουν το όνομά τους οι βουλευτές
- Το «τεκμήριο αθωότητας», τα «καθαρά ψηφοδέλτια» του 2009 και η αυτοκριτική του Τσίπρα για τον Παππά
- Μην πεις ότι δεν ήξερες: Τι διαβάζουμε και πού βγαίνουμε σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου