Ελλάδα|05.05.2025 07:44
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού, τα ξημερώματα
NewsroomΤα ξημερώματα της Δευτέρας (05/05) σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Αμοργού, με διαφορά λίγων ωρών.
Ο μεγαλύτερος εξ αυτών ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός έγινε στις 02:46 και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα Νότια της Αρκεσίνης Αμοργού και είχε εστιακό βάθος 12,3 χλμ.
Είχε προηγηθεί το βράδυ της Κυριακής (04/05) ακόμα ένας σεισμός εντάσεως 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στην Αμοργό και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Διαβάστε ακόμη
- «Καμία αλλαγή στα μέτρα» είπε η κυβέρνηση στους αγρότες - «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις» απαντούν
- Δολοφόνησαν βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς έγινε το φονικό
- Εκατοντάδες ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία και νοσοκομεία - Όλη η λίστα του ΕΟΦ
- Η βολεϊμπολίστρια του Κολεγίου που βαδίζει στα χνάρια του Χαλκ Χόγκαν