Ελλάδα|09.11.2018 21:40

Μητροπολίτης Άνθιμος: Από την τηλεόραση έμαθα για το προσύμφωνο

Newsroom

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη είπε πως δεν θεωρεί ότι υπήρξε κάποιου είδους προεκλογική πολιτική συμφωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ωστόσο, όπως είπε, εξεπλάγην καθώς «ξαφνικά, κι ενώ είχα ανοικτά την τηλεόραση σχεδόν τυχαία, είδα, άκουσα κι έμεινα άφωνος από το νέο της υπογραφής του προσυμφώνου. Και καθώς είμαι δεύτερος στην ιεραρχία, είπα από μέσα μου «για να μην το γνωρίζω, κάτι συμβαίνει εδώ».

«Μας έβλαψε σε τίποτα τόσα χρόνια που κράτος κι εκκλησία πορεύονταν μαζί; Υπήρξε κάποια σύγκρουση;», αναρωτήθηκε στην ερώτηση κατά πόσο η διακριτότητα των ρόλων θα επιτρέψει στην Εκκλησία να επιτελέσει το έργο της με περισσότερη αυτονομία.

Αναφερόμενος στο τί θα συμβεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, οπότε και για το θέμα αυτό θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως «μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο λαός και η πατρίδα. Αν διασφαλίζονται αυτά, μπορούμε να είμαστε πιο επιεικείς».

Μητροπολίτης ΆνθιμοςΑλέξης ΤσίπραςΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςδιαχωρισμός κράτους εκκλησίας