«Ίσως έχουμε σημαντικές ζημιές στα παλιά μοναστήρια»: Ηχηρή προειδοποίηση Τσελέντη για τον σεισμό στο Άγιο Όρος
NewsroomΈνας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:46 το μεσημέρι του Σαββάτου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα ΔΒΔ των Καρυών Αγίου Όρους, στην περιοχή της Χαλκιδικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφηκε στα 12,5 χιλιόμετρα, γεγονός που συνέβαλε στην ένταση με την οποία έγινε αισθητός.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε ένα ευρύ φάσμα περιοχών, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Λάρισα, η Δράμα, καθώς και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σχετική ανάρτηση έκανε και ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ο οποίος εκτίμησε ότι ίσως υπάρξουν ζημιές στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η μετασεισμική ακολουθία δείχνει να είναι φυσιολογική:
Δείτε την ανάρτησή του:
«EΘ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 07/06/2025 15:46, IΣXYPH,M=5.3,EΠIK:258 XΛM. B AΘHNAΣ, 9 XΛM. ΔBΔ TΩN KAPYΩN AΓIOY OPOYΣ: ΓI-EAA
ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ αφήνω τους έμπειρους σεισμολόγους του να εκφέρουν εκτιμήσεις».
Σημειώνεται πως μετά τον ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ, ακολούθησε άλλη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε ακόμη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 Ρίχτερ.
- Χειροκροτήματα μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι - Οργή για τις χυδαιότητες συγγενών του καταδικασθέντα
- «Παρακαλούσε για μια φωτογραφία μαζί μου»: Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις Τραμπ για Μελόνι
- Θρίλερ με την αγνοούμενη από την Κρήτη: Εξαφανίστηκε ο ενοικιαστής που θεωρείται ως βασικός ύποπτος
- Η ηρωίδα φύλακας του ζωολογικού κήπου που πήδηξε από ύψος 5 μέτρων για να σώσει τον 3χρονο από τον κροκόδειλο