Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ
Σεισμός τώρα στο Άγιο Όρος: 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Βόρεια Ελλάδα
Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή και με διάρκεια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη Χαλκιδική, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 7 χιλιόμετρα ΔΒΔ των Καρυών του Αγίου Όρους, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμήθηκε αρχικά στα 5 χιλιόμετρα, ωστόσο στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στα 12,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των σεισμολόγων.

Μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ

Λίγη ώρα αργότερα, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και επίκεντρο και πάλι κοντά στις Καρυές.
Οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
Διαβάστε ακόμη
«Τα Τέμπη τώρα ξεκινάνε»: Απεργιακός ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα - Ο «χάρτης» των συγκεντρώσεων
Bild για τους «200 της Καισαριανής»: Ποιος έδωσε τη διαταγή για την εκτέλεση - Αποφυλακίστηκε μετά από μόλις τρία χρόνια
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Ποια ήταν η Μαρία Λαδά που βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε στο κενό
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη «διαβάζει» πλέον τις εσωτερικές μας σκέψεις - Η ανατρεπτική μέθοδος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



