Ελλάδα|06.05.2019 18:44

Ψηφιακό Συμβούλιο Αθήνας: Μεγάλη πρόοδος στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Newsroom

«Μεγάλη πρόοδο» στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πρωτεύουσας, που είναι σε εξέλιξη μέσω επενδύσεων άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020, διαπίστωσε το Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας, στην ετήσια συνεδρίασή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Το Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας είναι ένα συμβουλευτικό όργανο ενίσχυσης της ψηφιακής τεχνολογίας της πόλης, και στο οποίο μετέχουν ο δήμαρχος Αθηναίων και δέκα διευθύνοντες σύμβουλοι (CEO) των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, (Αccenture, Google, IBM, Microsoft, Nokia, Oracle, Όμιλος OTE, SAP, Vodafone και WIND) καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αθήνας, όπως σημειώνει η ανακοίνωση.

Στη φετινή του συνεδρίαση το Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας, μετά από εισήγηση του Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνου Χαμπίδη, έθεσε για τα επόμενα χρόνια τις ως προτεραιότητες, τη συνέχιση και επέκταση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης η μετάβαση σε τεχνολογίες cloud και voip θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Επίσης, την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, την αξιοποίηση και εκπαίδευσή του στα εργαλεία της νέας εποχής, ξεκινώντας από τους μαθητές όλων των βαθμίδων και τα εργαστήρια πληροφορικής και καταλήγοντας σε πιστοποιημένες δεξιότητες για ανέργους.

Ακόμη, την αξιοποίηση του πλούτου «των δεδομένων της καθημερινής λειτουργίας της Αθήνας, συμπράττοντας με τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς».

Ψηφιακό Συμβούλιο Αθήναςψηφιακός μετασχηματισμός