Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Απειλούνται σπίτια στην Ηράκλεια - Εκκενώνονται χωριά
NewsroomΤον πύρινο εφιάλτη βιώνει για άλλη μια φορά ο νομός Ηλείας, με τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται τις τελευταίες ώρες στην Αρχαία Ολυμπία να έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις οικισμών, αφού οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια.
Οι εικόνες από την περιοχή Χελιδόνι είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος, απομακρύνει μαζί με τις Αρχές τους πολίτες που κινδυνεύουν, με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, με στόχο να σωθεί το χωριό. Από το 112 δίνονται συνέχεια εντολές εκκένωσης οικισμών, όπως έγινε στην Ηράκλεια, τις Καρούτες και τα Σμίλα, με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς τον Πύργο.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 105 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και 34 οχήματα.
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε