Άρση του απαγορευτικού απόπλου: Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
NewsroomΚανονικά γίνονται σήμερα 9 Αυγούστου τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τους νησιωτικούς προορισμούς τη χώρας παρόλο που οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με μικρότερη ένταση αλλά φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων.
Πάντως, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Χάος και γκίνια την Παρασκευή στο λιμάνι
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία σε όσους σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς τα νησιά. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έφταναν και τα 9 μποφόρ προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κρατώντας δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Να σημειωθεί πως από τα 25 προγραμματισμένα δρομολόγια από τον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν τελικά τα 19, ενώ αρκετοί επιβάτες προχώρησαν σε ακυρώσεις ή αλλαγές εισιτηρίων.
Από το βράδυ της Παρασκευής άρχισε σταδιακά η αποκατάσταση των δρομολογίων, με το «Κίσσαμος» για Χανιά να φεύγει στις 22:00 και στη 01:00 τα ξημερώματα το πλοίο «Blue Star 2» για Σύρο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο, καθώς και το πλοίο «Nissos Samos» για Ψαρά, Οινούσσες, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα.
- Επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου