Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Αναζωπύρωση του μεγάλου πύρινου μετώπου στο Χελιδόνι
NewsroomΗ φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο Χελιδόνι της Αρχαίας Ολυμπίας και αρχικά είχε περιοριστεί, αναζωπυρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου λόγω των ισχυρών ανέμων, λαμβάνοντας γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απειλώντας κατοικημένες περιοχές.
Επικίνδυνη προσέγγιση στην Ηράκλεια
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι το μέτωπο της φωτιάς πλησίασε επικίνδυνα την κοινότητα Ηράκλειας, προκαλώντας ζημιές σε δύο οικήματα. «Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και αυτό μας ανησυχεί για τις επόμενες ώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τραυματισμός κατοίκου
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ένας κάτοικος της Ηράκλειας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού.
Σχέδιο φιλοξενίας πυρόπληκτων
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν κατοίκους, σε περίπτωση που η φωτιά επεκταθεί περαιτέρω και καταστεί αναγκαία η εκκένωση περιοχών.
- Χωρίς ναυαγοσώστη το 40%-45% των οργανωμένων παραλιών - Πού οφείλονται οι πολλοί πνιγμοί κάθε χρόνο
- Ο εκλογικός συναγερμός στο Μαξίμου, η Διαμαντοπούλου που τα φυλάει για Δούκα και ο αυξημένος πληθωρισμός
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός - Τι προβλέπει για τη Χεζμπολάχ
- «Δίχτυα» στη δεξαμενή των αναποφάσιστων ρίχνει η κυβέρνηση - Οι γαλάζιοι ανησυχούν για χαλαρή ψήφο και υψηλά ποσοστά αποχής