Νεκρός σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Δημητράς
NewsroomΣε τροχαίο σκοτώθηκε ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Γιάννης Δημητράς το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Αυγούστου στην Εγνατία οδό.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Η 38χρονη σύζυγός του, Μαργαρίτα Σαμοΐλη, που επέβαινε στο όχημα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Για τον απεγκλωβισμό και των δύο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι απηύθυνε έκκληση για προσφορά αίματος για τη σύζυγο του φωτογράφου.
Ποιος ήταν ο Γιάννης Δημητράς
Ο Γιάννης Δημητράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και, μετά τις σπουδές του στη Σχολή Κινηματογράφου «Ευγενία Χατζίκου» στο τμήμα Διευθυντών Φωτογραφίας, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του.
Υπήρξε για οκτώ χρόνια ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος από το 2005 και συνεργάστηκε με περιοδικά, εφημερίδες, μουσεία, καθώς και σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.
Το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων Κέρκυρας εξέφρασε με ανακοίνωσή του τη βαθιά θλίψη του και τα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!