Global Sumud Flotilla: Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την αναχαίτιση του
NewsroomΜεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης και καταδικάζοντας την επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Στολίσκου αλληλεγγύης για τη Γάζα, έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση και αυθόρμητη με τη συνέλευση March to Gaza Greece να απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση, το βράδυ της Τετάρτης (01/10) στις 23.00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, Βασιλίσσης Σοφίας 1, στο Σύνταγμα, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της αναχαίτισης του στολίσκου.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε με συνθήματα, πανό και σημαίες της Παλαιστίνης φωνάζοντας κατά της γενοκτονίας.
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ, φοιτητές - συνδικαλιστές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της «Νέας Αριστεράς», μέλη των συλλογικοτήτων «March to Gaza», «Global Sumud Flotilla», «Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο» κ.α.
Μεγάλη πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Μεγάλη και αυθόρμητη πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.
Η πορεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεκινώντας από την Εγνατία οδό και με κατεύθυνση προς ανατολικά.
- Οι απειλές του Ντίλιαν μέσω Νίξον, το τενεκεδάκι της Νέας Αριστεράς και ο τολμηρός Πελεγρίνης που βλέπει τον Ανδρουλάκη πρωθυπουργό
- ΗΠΑ-Ιράν: Τι ζητά η κάθε πλευρά για να σταματήσει ο πόλεμος - Το «πικρό χάπι» και το θρίλερ των 15 σημείων
- «Τους έχουνε πιάσει, πρέπει να τα κλείσω όλα»: Συνεχείς οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τις απάτες κατά του ΕΦΚΑ
- Πακέτο με μόνιμα και έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση: Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο κατώτατο μισθό