Ελλάδα|29.12.2025 06:35

Γκύζη: Τι όπλισε το χέρι του άνδρα που πήγε να σκότωσει τη σύζυγό του – Το οικογενειακό δράμα πίσω από τις κλειστές πόρτες

Newsroom

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η απόπειρα γυναικοκτονίας που έλαβε χώρα στου Γκύζη την Κυριακή (28/12) όπου ένας άνδρας προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από την ταράτσα.

Ο 74χρονος άνδρας τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι στον λαιμό την 67χρονη σύζυγό του μέσα στο υπόγειο διαμέρισμά τους επί της οδού Λοκρίδος. Αμέσως μετά την πράξη του, ο ηλικιωμένος ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου και έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Η 67χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας που την είχαν καθηλώσει στο κρεβάτι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Αν και αρχικά η κατάστασή της χαρακτηρίστηκε κρίσιμη, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της.

Ιδιόχειρο σημείωμα άφησε ο άνδρας που μαχαίρωσε τη σύζυγό του 

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν τον λόγο της αποτρόπαιας πράξης σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο άνδρας προς συγγενικό του πρόσωπο.

Ειδικότερα, σε αυτό το σημείωμα ο δράστης περιέγραφε το αδιέξοδο που ένιωθε, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν αντέχει άλλο την κατάσταση στο σπίτι». Το σημείωμα βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών, αποτελώντας μέρος της προανάκρισης που διενεργεί η ΕΛΑΣ για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Σοκαρισμένη η γειτονιά

Σοκαρισμένη είναι η γειτονιά της οδού Λοκρίδος στου Γκύζη όπου σημειώθηκε το επεισόδιο με τη θανατηφόρο έκβαση. Οι περίοικοι υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ καβγάδες ή φωνές από το κτίριο, ενώ περιγράφουν την οικογένεια ως ήσυχη και με καλές επαφές στη γειτονιά.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν αργά το μεσημέρι της Κυριακής όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες ο άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε διαμέρισμα επί της οδού Λοκρίδος, στου Γκύζη ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προηγήθηκε επεισόδιο μεταξύ του ανδρόγυνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζευγάρι άρχισε τσακώνονται και στη συνέχεια ο άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι στη γυναίκα του. Στη συνέχεια ο δράστης ανέβηκε στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας και έβαλε τέλος της ζωής του πέφτοντας στο κενό.

Γκύζηγυναικοκτονίαειδήσεις τώρααπόπειρα δολοφονίας