Ελλάδα|27.04.2026 14:22

Έρευνα από το Λιμενικό για τις σκηνές χάους στο «Νήσος Σάμος»

Newsroom

Έρευνα για την αναστάτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/4) στο «Νήσος Σάμος», στο δρομολόγιο Πειραιάς - Χίος - Λέσβος, όταν επιβάτες άναψαν τσιγάρο σε εσωτερικό χώρο του πλοίου με αποτέλεσμα να ενεργοποιήσουν την πυρόσβεση, θα διενεργήσει το Λιμενικό.

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έχει προβεί στη διερεύνηση του συμβάντος για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης κατόπιν δημοσίευσης βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για περιστατικό ενεργοποίησης του συστήματος καταιονισμού ύδατος (sprinklers) εντός του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν.Π. 12396, το οποίο έλαβε χώρα την 24/04/2026, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά προς τον λιμένα Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, το σύστημα ενεργοποιήθηκε στον πρυμναίο χώρο επιβατών του καταστρώματος 7 μετά από θραύση του γυάλινου φιαλιδίου στο ακροφύσιο της κεφαλής οροφής (sprinkler).

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η ορθή επαναφορά του συστήματος πίεσης στην αρχική του κατάσταση, ενώ πραγματοποιήθηκε δοκιμή λειτουργίας του, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έχει προβεί στη διερεύνηση του συμβάντος για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Νέες εικόνες από το χάος στο πλοίο

Όπως φαίνεται στα νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο καπνός ενεργοποίησε τους ανιχνευτές, θέτοντας σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης, το οποίο εκτόξευσε μεγάλες ποσότητες νερού στο εσωτερικό του πλοίου.Η αιφνίδια εξέλιξη προκάλεσε αναστάτωση στους επιβάτες, με το πλήρωμα να επεμβαίνει άμεσα προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την τάξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο καταγράφηκαν υλικές ζημιές στους χώρους του πλοίου.

ειδήσεις τώραπλοίολιμενικόλιμεναρχείο