Περιστέρι: «Να πάνε κάπου καλύτερα», λένε οι γονείς των 6 παιδιών που ζούσαν σε τραγικές συνθήκες
Γιάννης ΖιάκαςΜε επίγνωση της άθλιας κατάστασης στην οποία διαβιούσαν τα έξι παιδιά εμφανίστηκαν οι δύο γονείς που συνελήφθησαν για παραμέληση ανηλίκων στο Περιστέρι.
«Κατανοούμε ότι οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Δεν είμαστε σε θέση να συντηρήσουμε τα παιδιά. Κανείς από τους δυο μας δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει δουλειά. Καλύτερα να πάνε τα παιδιά κάπου καλύτερα», φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, αμέσως μετά τη σύλληψή τους, οι δύο γονείς, όπως λένε αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα παιδιά σε ένα δώμα 27 τ.μ. ήταν αποκαρδιωτική. Μάλιστα, ίσως, στη χειρότερη θέση φαίνεται να βρίσκονταν τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας που εντοπίστηκαν πολύ βρώμικα και υποσιτισμένα.
Κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο
Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν σήμερα (14/5) οι γονείς των έξι παιδιών, καθώς το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος.
Μάλιστα, αποφασίστηκε η μετατροπή της ποινής σε χρηματική εξαγορά, με ποσό 10 ευρώ ανά ημέρα κράτησης, ενώ η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
- Ελληνική αλληλεγγύη στα ερείπια της Βενεζουέλας: «Πάμε στο Καράκας με δικά μας έξοδα»
- Υπουργείο Υγείας: «Μπαλώνει» με 441 γιατρούς τα τεράστια κενά στα Κέντρα Υγείας - Η κατανομή ανά περιοχή
- Κωδικός «Εισβολή στην Ουάσινγκτον»: Η μυστική συζήτηση για μαζικές θεάσεις UFO
- Από τη Μήλο στην Κίμωλο η Κιάρα Φεράνι - Οι καλοκαιρινές πόζες με μαγιό