Νέα τραγωδία στις Μαλδίβες: Νεκρός δύτης των ειδικών δυνάμεων στις έρευνες για τις σορούς πέντε Ιταλών
NewsroomΤραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις Μαλδίβες, όταν δύτης που συμμετείχε στις έρευνες για την ανάσυρση των σορών πέντε Ιταλών, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των Μαλδιβών, Μοχάμετ Μουιζού, επιβεβαίωσε σήμερα Σάββατο (16/05) τον θάνατο του Επιλοχία Μοχάμεντ Μαχντί, μέλους των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων των Μαλδιβών (MNDF), ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων δυτών.
Σε δήλωσή του, έκανε λόγο για «είδηση που σπαράζει την καρδιά», εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του διασώστη.
Τι συνέβη
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο έμπειρος δύτης αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της αποστολής και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
Όπως αναφέρει η La Repubblica που επικαλείται ανάρτηση του δημοσιογράφου από τις Μαλδίβες Ουναϊς Αχμέντ, ο λοχίας πιστεύεται ότι πέθανε από DCS, δηλαδή νόσος αποσυμπίεσης. Είναι μια σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει τους δύτες μετά από γρήγορη ανάβαση ή υπερβολικό χρόνο παραμονής σε μεγάλο βάθος.
- Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο του κόμμα ο Τσίπρας - «Τώρα είναι η ώρα»
- Το πώς θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο είναι το απόλυτο ερώτημα: Γνωρίστε τον ειδικό που λέει ότι μπορούμε να τον… ξεγελάσουμε
- Ουρές, ξύλο, δακρυγόνα: Χάος σε Αμερική και Ευρώπη για... ένα ρολόι 400 ευρώ
- Κι όμως: Ποια ζώα στη φύση «φτιάχνονται» με αλκοόλ και μανιτάρια