Συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου τα δύο πλοία που δέχθηκαν επίθεση από τους Φρουρούς της Επανάστασης
NewsroomΣυμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Προκοπίου είναι και τα δύο πλοία που δέχθηκαν τη Δευτέρα επίθεση από τους Φρουρούς της Επανάστασης την ώρα που έπλεεαν στο Στενό του Ορμούζ, σε σημείο που η Τεχεράνη χαρακτηρίζει ως απαγορευμένο.
Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο την οργάνωση «δυο πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια που δεν συμμορφώθηκαν προς τις ιρανικές εντολές και προσπάθησαν να περάσουν από την επικίνδυνη νότια οδό του Στενού του Ορμούζ σταματήθηκαν αφού εκρήξεις προκάλεσαν μεγάλες πυρκαγιές».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο πλοία ήταν τα Kavomaleas και Acheloos της εταιρείας Dynacom Tankers Management που ανήκει στον Γιώργο Προκοπίου και έχει έδρα στην Κηφισιά. Το μεν πρώτο φέρει σημαία Μάλτας, το δε δεύτερο, σημαία Λιβερίας.
Δεύτερο πλήγμα σε 48 ώρες
Η εταιρεία ανέφερε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και έχουν καταμετρηθεί, ενώ τα πλοία οδηγήθηκαν σε αγκυροβόλιο προκειμένου να γίνει επιθεώρηση.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση σε πλοία του Γιώργου Προκοπίου μέσα σε διάστημα ισάριθμων ημερών. Είχε προηγηθεί αυτή της Κυριακής στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ουκρανικά drones έπληξαν το τάνκερ Asia την ώρα που φόρτωνε πετρέλαιο στον τερματικό σταθμό της Caspian Pipeline Consortium. Στην ίδια επίθεση επλήγη και το Nissos Ios συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου.
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση