Ελλάδα|25.09.2026 15:12

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Μαζωνάκη: «Ανοίγουν» τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη καθώς την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων προσώπων ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο 32ος τακτικός ανακριτής.

Μέσω της διαδικασίας αναμένεται να καταγραφούν στη δικογραφία οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που αντάλλαξαν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα καθώς και τα ακριβή στοιχεία των επικοινωνιών, όπως οι ώρες πραγματοποίησης και η διάρκειά τους.

Το σχετικό βούλευμα αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο προφυλακισμένοι γιατροί Ηλίας Θεοδωρόπουλος και Ιωάννα Γάκα δεν θα καταθέσουν τελικά προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά του εντάλματος της προσωρινής τους κράτησης.

Εξάλλου, η προθεσμία για να καταθέσουν τη σχετική προσφυγή εκπνέει σήμερα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η υπεράσπιση των δυο γιατρών θα περιμένει να εμπλουτιστεί η ανάκριση με νέο αποδεικτικό υλικό.

Στη συνέχεια και εφόσον η υπεράσπιση κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις, τότε δεν αποκλείεται προς τα τέλη Οκτωβρίου να ζητήσει αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ιατρού με ηλεκτρονική κατ/οίκον επιτήρηση.

θάνατοςειδήσεις τώραάρση τηλεφωνικού απορρήτουΓιώργος Μαζωνάκης