Ελλάδα|25.09.2026 18:19

Ηράκλειο: Βίντεο με τη δράση 40χρονου που παρενοχλούσε γυναίκες - Είχε σπίτι του εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Newsroom

Συνελήφθη 40χρονος που παρενοχλούσε συστηματικά γυναίκες στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου κατάφεραν μια επεισοδιακή σύλληψη ενώ στην κατοχή τους έχουν και βίντεο με τον ίδιο να ακολουθεί μια κοπέλα στη μέση του δρόμου με τα παντελόνια κάτω. 

Ο εν λόγω άντρας ήταν για αρκετούς μήνες ο εφιάλτης για τις νεαρές γυναίκες του Ηρακλείου, και κυρίως της ευρύτερης περιοχής του Μασταμπά.  Είχε φθάσει σε σημείο να εισβάλλει στα μπαλκόνια και στα σπίτια τους και να αυνανίζεται μπροστά τους, βιάζοντας την προσωπική ζωή των θυμάτων του.

Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις γυναικών που έπαθε εμμονή ο κατηγορούμενος, δύο φοιτητριών, 25 και 20 ετών, και μίας 18χρονης που εξαιτίας επιτεύχθηκε η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του. Στην έρευνα για την υπόθεσή του βοήθησαν σημαντικά τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, καθώς αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν σχεδόν 500 ψηφιακά αρχεία με παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με το cretalive.

Ο 40χρονος συνελήφθη σήμερα (25/9) τα ξημερώματα με άκρως επεισοδιακό τρόπο, αφού είχε εισβάλλει στο μπαλκόνι της 18χρονης, στον Μασταμπά, την οποία παρενοχλούσε εμμονικά. Αστυνομικοί της Ασφάλειας καραδοκούσαν από έξω και περίμεναν να εμφανιστεί. Τις τελευταίες νύχτες υπήρχε πάντα έξω από το σπίτι αστυνομική παρουσία, καθώς ήταν σίγουρο πως ο 40χρονος θα εμφανιστεί ξανά, όπως και έκανε. Ο δράστης πέρασε στο μπαλκόνι και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά από το τζάμι της.

Τότε οι παρούσες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ενώ ο δράστης επιχείρησε να τραπεί να φυγή. Εκείνοι κατάφεραν να τον σταματήσουν, κλείνοντάς του το δρόμο, με τον ίδιο να αντιδρά έντονα, με αποτέλεσμα να «πιαστούν στα χέρια».

Ο 40χρονος αντιστάθηκε σθεναρά με συνέπεια τον τραυματισμό ενός αστυνομικού στο χέρι. Ωστόσο αυτό δε στάθηκε αρκετό ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του. 

Η δράση του

Οι πρώτες αναφορές της διεστραμμένης και επικίνδυνης δράσης του καταγράφηκαν περίπου στα μέσα Ιουνίου. Αρχικά υπήρξε αναφορά για διάρρηξη στη σίτα παραθύρου τουαλέτας σε δύο διαμερίσματα, όπου διαμένουν δύο φοιτήτριες, 25 και 20 ετών αντίστοιχα, ενώ, όπως προέκυψε, είχε ακολουθήσει στο δρόμο με τα πόδια την 20χρονη. Όσο βρισκόταν πίσω της αυνανίζονταν και στη συνέχεια παρέμεινε έξω από το σπίτι της για περισσότερο από δύο ώρες. 

Στην περίπτωση της 18χρονης, φαίνεται να είχε κάνει την ζωή της κόλαση, με την πρώτη «κρούση» του να καταγράφεται στις 7 Ιουλίου. Ο δράστης μπήκε στην αυλή της και σκαρφάλωσε στον εξώστη της ισόγειας κατοικίας με σκοπό να μπορεί να την παρακολουθεί στο εσωτερικό του σπιτιού της. 

Στις 16 Αυγούστου ο 40χρονος εμφανίστηκε ξανά να προσπαθεί να εισέλθει παράνομα από την μπαλκονόπορτα στο υπνοδωμάτιο της, αλλά έγινε αντιληπτός. Δύο ημέρες μετά επιστρέφει και πάλι στο σπίτι της 18χρονης και προσπαθεί, όπως καταγγέλλεται, να δει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της, από την ανάκληση του παραθύρου της τουαλέτας. Και πάλι, όμως, γίνεται αντιληπτός.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει ξανά στο μπαλκόνι της κοπέλας, η οποία, όμως απουσιάζει. Εκείνος αυνανίζεται και αποχωρεί. Επιστρέφει ξημερώματα της ίδιας ημέρας. Αρκετές μέρες μετά, στις 23 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στέκεται έξω από το σπίτι, το κοιτάζει και αυνανίζεται ξανά.

Αντιλαμβανόμενοι ότι ο 40χρονος έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τις κινήσεις του με επίκεντρο την 18χρονη, αστυνομικοί της Ασφάλειας παραμονεύουν διακριτικά και περιμένουν να φανεί. Πέντε λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα, ο δράστης εμφανίζεται έξω από το σπίτι της 18χρονης και αρχίσει να αυνανίζεται και πάλι, έχοντας ανέβει στο μπαλκόνι της κοπέλας. Εκεί πια επεμβαίνουν οι αστυνομικοί και ακολουθεί η άκρως επεισοδιακή σύλληψη του.

Τα ευρήματα στο σπίτι του

Στο σπίτι του δράστη εντοπίστηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και κατοχή οπτικού υλικού με μη ταυτοποιημένες γυναίκες στο εσωτερικό κατοικιών από εξωτερικούς χώρους. Πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση πολύ πιθανόν να έχει πολύ μεγαλύτερο υπόβαθρο.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της σωματικής βλάβης, της απειλής, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, της πορνογραφίας ανηλίκων, της παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

σεξουαλική παρενόχλησηγυναίκεςΚρήτημπαλκόνισεξουαλική επίθεσηΗράκλειοσεξουαλική κακοποίησηπορνογραφίαπαρενόχλησησύλληψηειδήσεις τώρα