Ελλάδα
|
20.10.2026 19:10
Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο με πέντε drones και ένα κατασκοπευτικό CN 235
NewsroomΓια άλλη μία μέρα η Τουρκία δε σεβάστηκε τα σύνορα του ελληνικού κράτους, ούτε τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, και παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο με πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και ένα κατασκοπευτικό CN 235.
Tα τουρκικά αεροσκάφη που κινήθηκαν πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβησαν σε 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (9 από τα UAV και 5 από το CN-235) και σε 10 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Διαβάστε ακόμη
- Ανάλυση: Το παρασκήνιο της κύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου και οι διττές αναγνώσεις
- Βίντεο ντοκουμέντο από Έβρο: Διακινητές μεταναστών διαφημίζουν το έργο τους στα social media
- «Ποιος θα το φανταζόταν;»: Τι συνέβη με το κορίτσι που έκανε αντιπολεμική ζωγραφιά όταν ήταν 12 ετών στη Ρωσία
- Ανακαλύφθηκε ο πραγματικός τόπος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς; Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος