Ελλάδα|04.11.2026 15:50

Φθιώτιδα: 83χρονος οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα στην Εθνική Οδό

Newsroom

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στη Φθιώτιδα, όταν ένας 83χρονος οδηγός εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στην κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ, προκαλώντας αναστάτωση στους διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το οποίο επικαλούνται τα σχετικά δημοσιεύματα, ο ηλικιωμένος μπήκε στον αυτοκινητόδρομο από παράδρομο στο 203ο χιλιόμετρο, στο ύψος των Θερμοπυλών. Αντί να ακολουθήσει την προβλεπόμενη πορεία, κινήθηκε προς την Αθήνα μέσα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Οι οδηγοί που είδαν το αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω τους ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, αναφέροντας την επικίνδυνη πορεία του οχήματος.

Έφτασε έως τα διόδια Αγίας Τριάδας

Ο 83χρονος συνέχισε να κινείται ανάποδα για αρκετά χιλιόμετρα, φτάνοντας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας, στο 195ο χιλιόμετρο. Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα και επιχείρησε επιτόπια αναστροφή στο οδόστρωμα.

Πλήρωμα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ασφάλειας Λαμίας, που βρισκόταν στην περιοχή, επενέβη άμεσα και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο πριν προκληθεί ατύχημα. Στο σημείο έσπευσε και περιπολικό του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.

Το όχημα απομακρύνθηκε με οδική βοήθεια. Σύμφωνα με ένα από τα δημοσιεύματα, στην επιχείρηση συνέδραμε και πλήρωμα της Κεντρικής Οδού, το οποίο ανέλαβε τη σήμανση στο σημείο όπου είχε σταματήσει το αυτοκίνητο.

Θετικό το αλκοτέστ - Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας υπέβαλαν τον οδηγό σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε 0,58 mg/l, διαπιστώνοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 83χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας Πρωτοδικών Λαμίας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ για την υπόθεση θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Την προανάκριση ανέλαβε το Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.

περιπολικόαλκοτέστεθνική οδόςμεθυσμένοςειδήσεις τώραΦθιώτιδαηλικιωμένος