Ελλάδα|14.11.2018 17:10

Αστυνομικός καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό 17χρονου διαδηλωτή

Βασίλης Παπαναστασούλης

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ' έναν αστυνομικό των ΜΑΤ ο οποίος φέρεται ότι χτύπησε έναν 17χρονο  διαδηλωτή, στο πλαίσιο αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής πορείας, πριν τρία χρόνια.  

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική  βλάβη ενώ ο ίδιος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι νεαρός αυτοτραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι του στις ασπίδες της διμοιρίας που είχε σχηματίσει φραγμό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το θύμα μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του επρόκειτο να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε, στις 18 Δεκεμβρίου 2015. Τα δύο αδέλφια με καταγωγή από το Αγρίνιο φαίνεται ότι είχαν... προηγούμενα με αστυνομικούς της διμοιρίας που τους είχαν συλλάβει αλλά είχαν αθωωθεί για προγενέστερο  επεισόδιο. 

Στο επίδικο δεύτερο περιστατικό ο κατηγορούμενος αστυνομικός των ΜΑΤ  φέρεται ότι ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τους νεαρούς οι οποίοι πέρασαν τυχαία μπροστά από το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένη  η διμοιρία και μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του μεγαλύτερου αδελφού. Ο μικρότερος προσπάθησε να τον απελευθερώσει και δέχτηκε χτυπήματα από τον κατηγορούμενο αστυνομικό ενώ κατέληξε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, επί τέσσερις μέρες, έχοντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.   

αστυνομικόςδιαδηλωτήςΘεσσαλονίκη