Ελλάδα|10.07.2019 21:15

Τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα - Μάχη της πυροσβεστικής

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κορογονιάνικα στον δήμο Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και έχει κατεύθυνση προς τη θάλασσα, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Κοντά στο Δίβρη η φωτιά

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ», και ένα ελικόπτερο.

Δίπλα από την πλατεία του χωριού, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, πέρασαν οι φλόγες στο χωριό Δίβρη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές στα σπίτια παρά μόνο σε κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις και ένα κτίριο που ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο.

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, μέχρι να αντιληφθούν ότι είχε ξεσπάσει φωτιά περίπου 3 χλμ. μακριά από το χωριό Δίβρη (που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Λαμία) οι φλόγες είχαν φτάσει δίπλα από τα σπίτια τους.

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της πυροσβεστικής, ενώ οι κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους χτύπησαν τις καμπάνες και σε λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους που έμειναν στο ανατολικό τμήμα του χωριού άρχισαν σιγά-σιγά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και μαζεύτηκαν στην πλατεία, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές με τους κατοίκους να προσπαθούν να φυλάξουν τις περιουσίες τους. Τρία σπίτια απειλήθηκαν, αλλά οι ένοικοι είχαν προλάβει να φύγουν.

T

Με την ύφεση των ισχυρών ανέμων οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και τα εναέρια μέσα, που συγχρόνως είχαν ενισχυθεί, κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για το χωριό και πλέον άρχισε περιφερειακά η μάχη για να περιορίσουν τα έξι ενεργά μέτωπα.

Πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Για την πυρκαγι, άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ, 1 Ε/Π και 1 Α/Φ.

Λίγη ώρα αργότερα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 64 πυροσβέστες (50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

T

Πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη 

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Κυπριανός, στην ανατολική Μάνη. 

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 14 πυροσβέστες και 7 οχήματα, αλλά και δυνάμεις από αέρος με τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

T

Φωτιά στην Εύβοια

Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, αυτή τη φορά στο Πευκί. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για δασική πυρκαγιά.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως, 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος, κάνουν ρίψεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο τα οποία επιχειρούν γαι την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

T

Πυρκαγιά στη Φυλή - Κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου

Πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση ξέσπασε, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου, στη Φυλή Αττικής.

Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά δεν υπάρχουν κατοικίες σε κοντινή απόσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος εξάπλωσής της.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

πυρκαγιάφωτιάπυροσβεστική