Κίνδυνος για ακραία συμπεριφορά πυρκαγιών το Σάββατο λόγω καύσωνα
NewsroomΣτο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας (εν δυνάμει μη ελεγχόμενες) αναμένεται να βρεθούν αύριο οι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας, με βάση τον πυρό-μετεωρολογικό δείκτη του Haines.
Ο συγκεκριμένος δείκτης αποτιμά την αναμενόμενη συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών με βάση το προφίλ της κατώτερης τροπόσφαιρας (0 - 3 km).
Η παρουσία θερμών και πολύ ξηρών αερίων μαζών πάνω από την χώρα μας το Σάββατο 03/08/2019, αποτελεί στοιχείο που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνισης ακραίας συμπεριφοράς πυρκαγιών.
Η ανάπτυξη των δεικτών για τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών γίνεται στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος DISARM: Drought and fIre ObServatory and eArly waRning system στο οποίο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr είναι συντονιστής.
- Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα - Τι υποστήριξαν
- Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά για πρώτη φορά ιπτάμενα τάνκερ - Τι είναι τα KC-390 και πώς αλλάζουν τις ισορροπίες
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι τέσσερις κρίσιμες και «ρευστές» πολιτείες στη μάχη για τη Γερουσία
- Το σατανικό σχέδιο της Σαραμπάν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό της δολοφονώντας μια άγνωστη που γνώρισε στα social