Ελλάδα|04.08.2019 23:39

Ηράκλειο: Χωρίς νερό με υψηλές θερμοκρασίες

Newsroom

Στεγνώνουν οι βρύσες στην καρδιά του καλοκαιριού σε περιοχές του Ηρακλείου με το πρόβλημα της διακοπής υδροδότησης να διογκώνεται εξοργίζοντας τους κατοίκους που δεν έχουν νερό ούτε για τις βασικές τους ανάγκες. 

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες πολιτών που για μέρες μένουν χωρίς νερό αδυνατώντας να τηρήσουν τους υποτυπώδεις κανόνες υγιεινής με τις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου να απειλούν την υγεία τους.

Όπως αναφέρει το NeaKriti.gr στην οδό Φτερέα κάθετα της Ευτέρπης στο Μαραθίτη το νερό κόπηκε από την περασμένη Δευτέρα με την  κατάσταση να φθάνει πλέον στο απροχώρητο και τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση. Ακόμα και με αιματηρή οικονομία στην κατανάλωση νερού οι βρύσες τελικά στέρεψαν κάνοντας μαρτυρική την καθημερινότητά τους.

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι που η γειτονιά ξεμένει από νερό με μόνη λύση για όσους μπορούν, την διαμονή σε σπίτια συγγενών μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ξεχασμένοι δημότες… δεύτερης κατηγορίας δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής που στερείται βασικών υποδομών, με τον δρόμο γεμάτο μπαλώματα, χωρίς φρεάτια και αποχέτευση.

Μικρές ποσότητες νερού άρχισαν μετά από 5 μέρες να τρέχουν από τις παροχές με τα νοικοκυριά να αγωνιούν για το πότε και αν θα γεμίσουν δεξαμενές και ντεπόζιτα.

Στο ίδιο έργο θεατές και οι κάτοικοι της οδού Κολοκοτρώνη στην Νέα Αλικαρνασσό, ενώ στις Μεσαμπελιές δημότες είναι έτοιμοι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, έχοντας ήδη ενημερώσει για το πρόβλημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: NeaKriti.gr

Ηράκλειο Κρήτηςνερό