Ελλάδα|11.08.2019 12:07

Πόρτο Χέλι: Στον εισαγγελέα ο χειριστής, νέες καταγγελίες μαρτύρων για το φουσκωτό

Newsroom

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί ο χειριστής του ταχυπλόου που κόστισε τη ζωή σε δύο αδέλφια κι άφησε την αδελφή τους να χαροπαλεύει διασωληνωμένη στον «Αγιο Σάββα». Ο Γάλλος χειριστής μεταφέρθηκε στις 23:00 του Σαββάτου από το Πόρτο Χέλι στο Λιμεναρχείο του Ναυπλίου όπου και παρέμεινε όλη νύχτα. Σήμερα, Κυριακή, θα παραστεί ενώπιον των Αρχών κι όπως δήλωσε ο συνήγορός του θα ζητήσει -και εκτός απροόπτου θα λάβει- προθεσμία για να απολογηθεί.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των διδύμων που βρήκαν τραγικό θάνατο και η αδελφή τους χαροπαλεύει, είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια, ενώ μουδιασμένη είναι όλη η περιοχή στο Πόρτο Χέλι. Η 60χρονη παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά τραύματα στο στήθος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικώς στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Στη συνέχεια, η 60χρονη διεκομίσθη στο νοσοκομείο Άγιο Σάββας, διότι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, φέρει τραύμα στο κεφάλι και ένα σοβαρότερο στο θώρακά της. 

Οι καταγγελίες για τον χειριστή του ταχυπλόου πληθαίνουν. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι το εν λόγω σκάφος είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα – Σπέτσες, γεγονός πάντως που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

ΣπέτσεςΛιμενικό ΣώμαΠόρτο Χέλιταχύπλοο