Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές το Σάββατο
NewsroomΣυγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία ευχαρίστησε την Ιταλία και την Ισπανία για την αποστολή εναέριων μέσων για τη φωτιά στην Εύβοια, προειδοποιεί ότι και σήμερα, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Αναλυτικά, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και στα Νησιά του Ιονίου.
Ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Η ΓΓΠΠ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Την ίδια στιγμή, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
- Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Η (έμμεση) απάντηση Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΛ.Α.Σ. δε γεννήθηκε για να διασπάσει, αλλά για να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς»
- Λέκκας για Κυψέλη: Δεν υπάρχει θέμα στατικής επάρκειας των κτιρίων - Γιατί εμφανίστηκαν ρωγμές
- «Ταξιδιάρα εσύ και αιώνια έφηβη»: Συγκίνησε ο επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη στην κηδεία της Μάρως Κοντού