Βανδάλισαν το μνημείο του Καπετάν Χάψα στη Χαλκιδική (vid)
NewsroomΣτο στόχαστρο της αποκαλούμενης «μαφίας του χαλκού», των συμμοριών δηλαδή που κλέβουν μέταλλα και τα πωλούν σε μάντρες ή στην «μαύρη» αγορά, φαίνεται ότι μπήκε τα προηγούμενα 24ωρα το μνημείο του καπετάν Χάψα και των πεσόντων της Μάχης των Βασιλικών του 1821. Άγνωστοι αφαίρεσαν την μήκους οκτώ μέτρων μπρούτζινη αναπαράσταση της περιώνυμης μάχης, αφήνοντας μόνο την μαρμάρινη πλάκα.
Πρόκειται για μνημείο που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας, ανάμεσα σε Γαλάτιστα και Βασιλικά, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που στήθηκε το 1998 με φροντίδα και δαπάνη του Παγχαλκιδικιού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και μαζί με την ιστορική βυζαντινή Μονή αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.
Ο βανδαλισμός έγινε αντιληπτός την περασμένη Δευτέρα και καταγγέλθηκε την επόμενη μέρα στην Αστυνομία οπότε ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες από την Ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής.
- Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους
- Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο
- «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο