Ελλάδα|03.09.2019 12:54

Καραμανλής: Στους δρόμους 273 λεωφορεία - 50% κάτω τα έσοδα του ΟΑΣΘ σε 4 χρόνια

Newsroom

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπως ανακοίνωσε την Τρίτη από τα γραφεία του οργανισμού ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. 

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΟΑΣΘ χρειάζεται ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσης. Η διοίκηση του Οργανισμού με ενημέρωσε ότι σήμερα πραγματοποιούν δρομολόγια 273 λεωφορεία, όταν με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τα 213. Και αυτά δεν είναι αρκετά. Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για τον ΟΑΣΘ σε κεντρικό επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα αστικών συγκοινωνιών» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει κρατικός και ζήτησε πίστωση χρόνου από τους Θεσσαλονικείς, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι τραγική. «Εμείς ζητάμε υπομονή και πίστωση χρόνου από τους Θεσσαλονικείς. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σαββατοκύριακο το σχέδιο για τον Οργανισμό. Θα προβούμε άμεσα στις αναγκαίες αλλαγές που περιλαμβάνουν πρώτα απ’ όλα προμήθεια νέων λεωφορείων. Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ είναι τραγική. Τα έσοδα του Οργανισμού μειώθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια από τα 50 στα 24 εκ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Κώστας Αχ. Καραμανλήςλεωφορείο ΟΑΣθ