Εκκένωση και σε δεύτερη κατάληψη στην οδό Αχαρνών
Κώστας ΣτάμουΣτην εκκένωση και δεύτερου κτιρίου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη προχώρησε η Αστυνομία στην οδό Αχαρνών μετά την πρωινή επιχείρηση στο σχολείο που βρίσκεται στη συμβολή με την οδό Σουρμελή. Το δεύτερο κτίριο, στην οδό Αχαρνών 22, είναι πενταόροφο, στέγαζε στο παρελθόν την ΔΟΥ Αθηνών, και από το 2016 είχε καταληφθεί απο μετανάστες.
Κατά τη δεύτερη επιχείρηση η Αστυνομία απομάκρυνε περισσότερους από 50 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά, που μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, οι μετανάστες θα μεταστεγαστούν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.
Στα δύο κτίρια διεξάγει έρευνες και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τυχόν παράνομο υλικό ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από το Δήμο Αθηναίων που θα αναλάβει τον καθαρισμό και την επισκευή των κτιρίων.
- Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το στεγαστικό - Ποιοι θα έχουν επιστροφή δύο ενοικίων, οι νέοι περιορισμοί σε Airbnb
- Ηλεκτρικός: Κλειστός και απόψε ο σταθμός «Βικτώρια» - Προβληματισμός από τα συνεχή μπλακ άουτ στη γραμμή 3
- Χάος στο Μεξικό: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο Κογκρέσο - Το απίστευτο βίντεο
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»